Facebook dropper automatisk ansigtsgenkendelse

Facebook-brugere i Europa får ikke automatisk ansigtsgenkendelse foreløbig, efter at irske myndigheder har kritiseret funktionen.

Tag et billede, læg det på Facebook og lad det sociale netværk selv genkende personerne og ’tagge’ dem, altså koble billedet til deres navn og profil.

Sådan fungerer den automatiske ansigtsgenkendelse i Facebook, en mulighed som skulle gøre det nemt at identificere alle på et billede og sikre, at flere personer blev ’tagget’ på billederne.

Men i EU-landene er funktionen ikke velkommen, har de irske myndigheder for databeskyttelse besluttet, og Facebook har derfor valgt at droppe funktionen i Europa. Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Det er Irland, som huser Facebooks europæiske datacenter, og derfor er det irske myndigheder, som holder øje med, om firmaet lever op til de europæiske regler. Havde Facebook ikke stoppet ansigtsgenkendelsen i Europa, kunne det have udløst en bøde på 750.000 kroner.

De irske myndigheder kom i december med en lang række krav til Facebook, og i en ny rapport. bliver alle kravene og Facebooks efterfølgende reaktion gennemgået.

Her kan man også se, at ansigtsgenkendelsesfunktionen kunne have overlevet, hvis den blev ændret, men Facebook valgte altså at droppe den helt i Europa for nu.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere