Facebook-direktør i lækket notat: Vi var ansvarlige for Trump-sejr i 2016

Illustration: Screendump
Facebook må ikke snyde på vægten i forhold til at gøre det sværere for Trump at vinde det kommende præsidentvalg, mener direktør.

En Facebook-direktør ved navn Andrew Bosworth hævder, at virksomheden var ansvarlig for, at Donald Trump blev valgt som amerikansk præsident i 2016.

Det skriver BBC.

I et internt Facebook-notat, som er lækket til avisen New York Times, berørte direktøren mange af Facebooks højt-profilerede skandaler, herunder påstået russisk indblanding i præsidentvalget i 2016.

»Jeg tror, at svaret er ja, men ikke af de grunde, som nogen tænker.«

Direktøren mener også, at Facebook ikke må snyde på vægten i forhold til at gøre det sværere for Trump at vinde det kommende præsidentvalg, der afholdes i år.

Nye retningslinjer for censur

Tidligere har den amerikanske regering sat et arbejde i gang for at udvikle retningslinjer for censur og regulering af indhold på sociale medier og andre internet-platforme.

Læs også: Det Hvide Hus vil gøre myndighed ansvarlig for retningslinjer på sociale medier

Disse retningslinjer skal skabe klarhed og definere, hvornår internet-platforme er beskyttet under loven, når de censurerer eller regulerer indhold på den givne platform.

Donald Trump har tidligere kritiseret sociale medier som Twitter, Facebook og Youtube for at være subjektive, uærlige, diskriminerende og undertrykkende i deres praksis, når de regulerer indhold.

Han mener også, at de sociale medier undertrykker og censurerer konservative og højreorienterede politiske ytringer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere