Facebook delte inaktive brugeres data med tusindvis af udviklere

Illustration: nopparat.k / Bigstockphoto.com
Facebook delte oplysninger om inaktive brugere med udviklere og apps, selvom de i kølvandet på Cambridge Analytica-skandalen i 2018 ændrede retningslinjer. Det sociale medie siger, at de har løst problemet.

Facebook delte inaktive brugeres data med tusindvis af udviklere, selvom adgangen til data burde have været lukket.

»Ud fra de seneste flere måneders data, som vi har til rådighed, vurderer vi i øjeblikket, at problemet gjorde det muligt for ca. 5000 udviklere at fortsætte med at modtage information - for eksempel omkring sprog eller køn - efter 90 dages inaktivitet (at en bruger ikke har brugt en app i 90 dage, red.). Vi løste problemet dagen efter, at vi fandt det,« skriver Facebook i en pressemeddelelse.

I 2018 meldte Facebook ud, at de ændrede retningslinjer, så en apps adgang til data automatisk lukkes ned for, hvis en bruger ikke har brugt appen inden for 90 dage. Det skete i kølvandet på Cambridge Analytica-skandalen, som tvang det sociale til at stramme deres retningslinjer.

Læs også: Facebook slipper billigt i forlig med den britiske stat efter Cambridge-skandale

Det fremgår ikke, hvor længe problemet har stået på, eller hvor mange brugere der er berørt, og Facebook uddyber heller ikke, hvilke data der er blevet delt, men skriver:

»Vi har ikke set beviser for, at problemet resulterede i deling af oplysninger, som var i strid med de tilladelser, som folk gav, da de loggede ind via Facebook.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere