Facebook: I dag får I at vide, hvad tredjeparter har adgang til

Illustration: eskay lim, BigStock
Hos verdens største sociale medie bliver der løbet stærkt for at få minimeret skaden af Cambridge Analytica-skandalen - og eventuelle fremtidige lignende sager. Derfor får alle i dag at vide, om de er ramt af sagen - og derudover får vi også alle en besked fra Facebook, så vi kan se, hvem der har adgang til vore data.

De 87 millioner brugere, der har fået høstet persondata i Cambridge Analytica-skandalen, vil i dag få direkte besked af Facebook.

Det skriver AP News.

Læs også: Nyhedsanalyse: Data blev råhøstet fra Facebook-brugerne - bag et videnskabeligt figenblad

Derudover vil Facebook også sende alle Facebook-brugere en besked med titlen »Protecting Your Information,« hvori der er et link, der skal give den enkelte bruger adgang til en oversigt over tredjepartsapps, der har adgang til Facebook-information.

Det vil være muligt at se præcis, hvilke apps der har adgang til hvad - og det er også muligt at slukke for adgang for de enkelte applikationer.

Tid til at slette Facebook?

Hele affæren med Cambridge Analytica har ført til en større diskussion om, hvorvidt det er på tide at slette vore Facebook-profiler, og Information spurgte da også i weekenden:

»Skal vi slette vores Facebook-profil?«

Læs også: Nye Facebook-tal: 40.000 danskeres data kan være høstet af Cambridge Analytica

Problemet er, at Facebook er pokkers praktisk - og de fleste danskere er på i forvejen. Det er nok svært at forestille sig, at der pludselig skulle opstå et nyt socialt medie, der på samme måde formår at få danskerne samlet et sted.

Hvis en konkurrent til Facebook endelig får vind i sejlene, viser historien også, at Facebook hurtigt køber tjenesten - det har vi set med både Instagram og Snapchat. De fik dog ikke lov til at købe Snapchat, så Snapchats funktioner blev lynhurtigt nærstuderet - og du kan nu finde kopier af dem på Instagram.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bjarne Nielsen

Hvis man spørger EFF, så er spørgsmålet ikke så meget, om man skal slette Facebook: https://www.eff.org/deeplinks/2018/04/deletefacebook-or-not-deletefacebo...

Og man kan også lægge vejen forbi The Guardian og læse flg. "op-ed" af John Naughton: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/apr/08/dont-blame-faceboo... (som i øvrigt har gode og tankevækkende links).

Så jo, det kan godt være tid til at slette Facebook, men Facebook er ikke problemet - Facebook er et symptom på problemet.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere