Facebook-chefen prøver at genvinde brugernes tillid: »Fremtiden er privat!«

Illustration: Screendump
End-to-end-kryptering bliver standard.

I går startede Facebooks udviklerkonference F8, og da Mark Zuckerberg indtog scenen, var privacy det første tema, han ville snakke om. Det er nemlig det, som er i fokus ved den videre udvikling af Facebooks platforme, hvis man skal tro chefen.

Zuckerberg indrømmede, at selskabet stadig har et stykke vej at gå, når det gælder varetagelse af brugernes privatliv - noget, de nu håber at rette op på gennem forskellige ændringer af deres tjenester.

End-to-end-kryptering

»Jeg tror, at mange ikke er sikre på, om vi er seriøse med hensyn til dette. Jeg tror ikke, vi har det bedste rygte, når det gælder brugernes privacy, for at sige det mildt. Men jeg forpligter til at gøre det godt igen og er klar til at starte et nyt kapitel,« sagde Zuckerberg.

Rent konkret kunne Zuckerberg blandt andet love, at der nu skal arbejdes på at gøre end-to-end-kryptering til standard i den populære Messenger-app.

End-to-end-kryptering er allerede på plads i den hemmelige samtalefunktion i Messenger, men skal altså også være standard både i Messenger og andre Facebook-tjenester hen ad vejen, uden at der foreligger et konkret tidspunkt.

Facebook kunne for øvrig afsløre, at videosamtaleproduktet Portal skal lanceres i Europa til efteråret. Samtidig skal WhatsApp-appen komme til Portal, og end-to-end-kryptering implementeres for alle samtaler, lover Facebook. Portal er et produkt, som slår kamera, skærm og mikrofoner sammen, og som er specialdesignet specifikt til videosamtaler.

Vil begrænse udvikleres adgang til data

Uden at det nødvendigvis er sikkerhedsrelateret, havde Facebook et par andre Messenger-nyheder, nemlig at appen nu skal opbygges fra grunden igen for at gøre den hurtigere og optage mindre plads, og at der kommer en ny pc-version af appen.

Ifølge Zuckerberg skal den nye privacy-satsning omfatte selve måden, selskabet arbejder på. Dette vil blandt andet indebære, at selskabet yderligere vil begrænse, hvor mange data udviklere, som bruger Facebooks tjenester, skal have adgang til fra brugere.

Facebook-chefen siger, han er opmærksom på, at dette vil gøre arbejdet noget vanskeligere for udviklere, men at det nok skal gå fint efterhånden. Præcis hvilke begrænsninger det drejer sig om, står ikke helt klart.

Derudover vil selskabet fremover satse mere på åbenhed i arbejdet med udvikling af sine tjenester, og det vil blandt andet indebære større brug af eksterne konsulenter og eksperter.

Af andre nyheder kunne Facebook offentliggøre, at de lancerer to nye VR-briller. Oculus Quest er en alt-i-et-pakke, som ikke kræver pc eller mobiltelefon, og Oculus Rift S er en forbedret udgave af de eksisterende Rift-briller. De forventes ude den 21. maj.

Alle nyhederne finder du hos Facebook.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Anne-Marie Krogsbøll

https://edition.cnn.com/2019/04/30/tech/facebook-f8-zuckerberg-keynote/

For mig at se griner Zuckerberg af os - han tror ikke engang selv på, hvad han siger omkring privacy. Facebook er sandsynligvis bare igang med en omgang af de taktiske omgrupperinger, som Zuboff bruger en del tid på at beskrive som en fast del af overvågningskapditalisternes kup-strategi, når de bliver for pressede af modstand fra samfund/brugere.

 • 3
 • 1
Kenn Nielsen

Fremtiden er fri og ucensureret tale, - vi kan kalde det ...ytringsfrihed.. Vi behøver ikke bruge tid på at definere det; vi kan evt. definere det som gjort i 1st amendment

Så behøver Facebook heller ikke afsætte ressourcer til at censurere dem som har "forkerte meninger", eller kritiserer de forkerte.

Det er en potentiel fornærmelse af enhver med en IQ over 70, at foregive at Facebook vil lade noget være privat.

Fremtiden er med et minimum af censurerende meningsundertrykkere, så som facebook, instagram, eller twitter.

Med andre ord; Fremtiden er et andet sted end bederevidende facebook,twitter og Instagram.

K

 • 4
 • 1
Kenn Nielsen

Hvorfor må denne URL ikke tastes ( i helhed) som dokumentation til en kommentar ?

https://duckduckgo.com/?q=Election+Meddling+banned+twitter+benjamin+gate...

Vælg artiklen, fra gw-p.... og prøv at lave en kommentar med URL'en i, og du vil se at "gennemse" pludseligt ikke virker....

Det ser ud til at det er det engelske ord for indblanding som er særdeles 'fy'.

Hvad er det jeg er i gang med , som ikke er godt ?

Jeg håber ikke jeg er ved at overtræde v2's community-standards.

K

 • 4
 • 1
Thomas Christensen

Det er værd lige at fange vinklen på, hvad sucker-bjerget siger. De vil gøre måden du interagere via FB mere privat, og gå væk fra news feed spam fokus, hvor alle modtager alt afhængig af deres algoritmer.

Det er basalt set fokus på den måde folk alligevel i stigende grad bruger FB. Altså væk fra det shoutout news feed vi kender i dag, og over mod at bringe de lukkede grupper, en til en kommunikationen og de fællesskaber vi bruger i fokus.

Problemet for dem har været, at vi deler mindre og mindre, og bruger FB i en mere privat kontekst. Unge vælger FB fra af samme årsag. De vil kommunikere mere direkte, og primært med deres venner, ikke familien.

Jeg tjekker f.eks. aldrig mit news feed. Som i aldrig. Laver aldrig en status opdatering, og intet af det jeg bruger FB til, kommer op på min profil news feed, da det er i lukkede grupper.

Jeg bruger derimod FB til at arrangere ting, deltage i fællesskaber og skrive en til en eller i en lukket gruppe. Når han siger mere privat, så er det den vinkel han har.

De kommer ikke til at skrue ned for datahøstningen. De kommer ikke til at stoppe med at lave skygge-profiler af alle via deres integrering med eksterne sider.De kommer kun til at skrue op for, hvor meget data de kan høste, og de kommer kun til at udvikle FB mod at have flere vinkler at få data fra.

Så når han siger privat, så mener han det rent faktisk. Det er ikke PR bullshit, men det er bare en anden kontekst end privat i en datahøst kontekst.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere