Facebook: I bytte for dit ansigt bliver du advaret, når folk uploader et billede af dig

Illustration: Facebook
I endnu et forsøg på at udvide den dyrebare database vil Facebook nu advare dig, når nogen uploader et billede af dig uden din viden. Så længe du lader Facebook gemme dit ansigt.

I de enorme softwarevirksomheders jagt på forbrugernes ansigter til det endnu større og næsten guldbelagte databaser, har Facebook nu fremlagt et nyt tilbud for at få brugerne til at tilføje sig selv.

For i bytte for dit ansigt til Facebooks database vil det sociale medie advare dig, når noget uploader et billede, hvori du indgår.

Det skriver Reuters.

Selskabet udtalte selv, at tilbuddet vil være, ja, et tilbud af hensyn til privatlivet, men at de bestemt regner med, at mange ønsker den service.

Så ved at give Facebook lov at registrere dit ansigt vil du blive gjort opmærksom på, hvis det skulle ske, at nogen uploader et billede af dig, men ikke lige nødvendigvis husker at tagge dig i billedet.

Facebook har været i gang med ansigtsgenkendelse siden 2010, hvor det sociale medie begyndte at komme med forslag til, hvem der kunne tagges på billeder.

De tilbyder en 'on/off'-knap, så brugerne frit kan slå muligheden til og fra - men mon ikke muligheden bliver tilpas 'tydelig' til, at mange efterhånden vil hoppe med på tilbuddet.

Foreløbig er tilføjelsen ikke tilgængelig i EU.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere