Facebook bruger kunstig intelligens til at bygge bedre kunstig intelligens

Det er tidskrævende at finde de helt rigtige varianter af de algoritmer, der bruges til eksempelvis ansigtsgenkendelse, men maskinlæring kan også bruges til at eliminere gætværket.

Machine learning er ikke en let disciplin, og den kræver også en del fingerspidsfornemmelse, når man skal udvælge og sammensætte de rette algoritmer. Så hvis man gå fra et algoritmesæt, der blot virker, og til et algoritmesæt, der virker rigtig godt, så kan man bruge - ja, maskinlæring. Det benytter blandt andre Facebook sig af, skriver Wired.

Facebook har udviklet et værktøj kaldet Flow, som selskabet lige nu overvejer at frigive som open source. Flow bruges til at tage en generel idé til et problem, hvor kunstig intelligens kan hjælpe, som eksempelvis ansigtsgenkendelse på billeder, der uploades til Facebook.

Læs også: 10 open source machine learning-værktøjer du bør kende

I stedet for manuelt at fintune algoritmerne og prøve forskellige løsninger af, så kan Flow afprøve et stort antal forskellige variationer og algoritmetyper fra eksempelvis logistic regression til boosted decision trees.

»Jo flere idéer, du afprøver, desto bedre,« siger udviklingschef Hussein Mehanna fra Facebooks afdeling for kunstig intelligens til Wired.

Læs også: Maskinlæring er en forlængelse af hjernen

Facebooks udviklere havde masser af idéer til problemer, der måske kunne løses med kunstig intelligens, men det var tidskrævende at lave en grundig afprøvning af, om det nu også var en farbar vej. Det hjælper automatiseringen gennem Flow med.

Også Twitter og Microsoft arbejder med lignende værktøjer, der kan gøre det lettere at finde frem til den rette løsning på et maskinlæringsproblem.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere