Facebook-brøler: Over 800.000 har fået unblocked brugere på deres blokeringsliste

2 kommentarer.  Hop til debatten
Facebook-brøler: Over 800.000 har fået unblocked brugere på deres blokeringsliste
Illustration: facebook.
I en uge blev kontakter, som tusindvis af brugere havde blokeret på Facebook, unblocked i tjenesten. Dermed kunne de blokerede brugere pludselig frit kontakte en på Messenger.
3. juli 2018 kl. 10:47
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ny brøler fra Facebook: ved en fejl har tjenesten annulleret den blokering af udvalgte brugere, som man kan slå til i SoMe-tjenesten.

Det fremgår af et blogindlæg fra Facebook.

»Vi ved, at muligheden for at blokere er vigtig - og vi vil gerne undskylde og forklare, hvad der er sket,« lyder det i bloggen.

Fejlen var aktiv mellem den 29. maj og 5. juni. Det betød, at mindst én af ​​de personer, som over 800.000 brugere havde sat på deres blokeringsliste, midlertidigt blev unblocked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Facebook er ramt af sikkerhedsbrølere for tiden: For under en måned siden kom Facebook ved en fejl til at ændre omkring 14 mio. brugeres privatlivsindstillinger. Opslag, som brugerne lavede, blev automatisk blevet sat til 'offentlig'. Det skete under en test af nye features på brugerprofiler i maj.

Kunne kontakte brugeren på Messenger

Blokeringsfunktion forhindrer de udvalgte personer i at se noget på ens tidslinje. De kan eller ikke tagge en i deres opslag eller starte en samtale på Messenger-appen.

Blokerede brugere kan heller ikke sende en venneforespørgsel til den person, der har blokeret dem, og blokerede kontakter er automatisk unfriended.

Erin Egan, der er Chief Privacy Officer på Facebook, oplyser følgende detaljer:

  • Ingen af de unblocked forbindelser er blevet etableret som venner.

  • 83 procent af de brugere, der var påvirket af fejlen, var kun ramt af én midlertid unblocking af en person.

  • En unblocked person har kunnet kontakte dem, der havde blokeret dem, på Messenger.

Fejlen er som nævnt rettet, så alle på blokeringslisterne rent faktisk er blokeret. Og de ramte brugere vil ifølge Facebook få besked. Disse brugere bør dog tjekke deres blokeringsliste for at være sikre på, at problemet er løst.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
4. juli 2018 kl. 06:50

Er de falske/vinklede nyheder som udspredes på danske mediers hjemmesider, sådan generelt bedre end dem du siger er på facebook ?

Det virker mere på mig som om du bare generelt er træt af at der er kommet alternativer til de danske indoktrineringsmedier.

Selvfølgelig er helt falske nyheder et problem, men nu om dage bliver det jo ikke mindre svært at skelne når i hvert fald visse personer og ikke mindst medier, erklærer "alt" der går imod den politiske overbevisning de selv har, er fake news.

1
3. juli 2018 kl. 16:11

der stadig nogen som bruger FB...? Det er så formodentlig fordi de kun læser falske nyheder på FB. Manipulation af masserne.