Facebook: Brøler deler 14 mio. brugeres private opslag med alle

Illustration: studiostoks/Bigstock
Facebook har ved en fejl ændret omkring 14 mio. brugeres privatlivsindstillinger. Dermed blev opslag, som brugerne troede var private, i stedet slået op som offentlige.

It-Giganten Facebook har ved en fejl ændret omkring 14 mio. brugeres privatlivsindstillinger. Opslag, brugerne lavede, var automatisk blevet sat til 'offentlig'. Det skete under en test af nye features på brugerprofiler i maj.

Det skriver Tech Crunch

Programmeringsfejlen berørte brugere fra 18. maj til 22. maj, men Facebook fik først sat brugernes privatlivsindstillinger tilbage til udgangspunktet den 27. maj.

»Vi har netop fundet en fejl, som automatisk foreslog at slå opslag op offentligt, når nogle brugere oprettede Facebook-opslag. Vi har løst problemet, og vi begynder i dag at kontakte de berørte brugere for at bede dem om at kontrollere alle opslag, de har lavet i perioden. Denne fejl har ikke haft indflydelse på noget, folk har slået op tidligere – og de har kunnet vælge deres publikum, ligesom de altid har kunnet. Vi vil gerne undskylde for fejlen,« skriver Facebooks Chief Privacy Officer, Erin Egan

Facebook hævder, at de forstår, at de må være mere gennemsigtige omkring deres produkt og privatlivsindstillinger. Firmaet lover også at være åbne og slå alarm, hvis privacy-problemer forekommer i fremtiden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere