Facebook blokerer højtprofilerede profiler, der vurderes som farlige

Illustration: Bigstock
Facebook lukker højt eksponerede profiler. Blokeringen begrundes med, at profilerne opfordrer til vold, had og vurderes at være i strid med Facebooks retningslinjer.

Facebook offentliggjorde i går, at det sociale medie systematisk blokerer udvalgte profiler og udelukker dem fra Facebooks tjenester – blokeringen begrundes med, at de blokerede personer er »farlige«. Det skriver CNN

Blandt de udstødte er Louis Farrakhan, leder af Nation of Islam og anti-semit, Paul Nehlen, anti-semit og tidligere kandidat til USA's kongres, samt Alex Jones. Han er kendt for højre-orienterede konspirationsteorier via sit program InfoWars. Han blev udelukket fra Facebook i 2018, men udelukkes nu også fra Instagram, der ejes af Facebook.

»Vi har altid blokeret individer og organisationer, som promoverer og deltager i vold og had – uanset ideologi,« siger en talsperson for Facebook.

»Processen for at evaluere potentielle krænkere er omfattende og har ført til vores beslutning om at fjerne disse konti i dag,« siger talspersonen.

Andre blokerede profiler omfatter højreorienterede medie-profiler som Laura Loomer, Milo Yiannopoulos og Paul Joseph Watson.

»Det lader til, at I aldrig kommer til at høre fra mig igen,« nåede Laura Loomer at skrive til sine følgere på sin Instagram-profil, før profilen blev lukket.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Bjarne Nielsen

Jeg er helt enig med dig i, at det var på høje tid, at de blev hældt af brættet, men at det er både for lidt og for sent. Der er mange flere, som også har gjort sig mere end fortjent til at komme samme vej.

Jeg forstår ikke til gengæld ikke dit link til en artikel om, hvordan EL håndterer deres lokale landsbytosser, ved at både folketingsgruppen og hovedbestyrelsen tager afstand fra dem. Og selv hvis man forbød landbytosserne i at komme på FB, så ville der næppe være nogen som opdagede det; de har forlængst formået at gøre sig irrelevante. Der er langt mere oplagte kandidater.

Men det er den forkerte diskussion, for det er fra FBs side et åbenlyst forsøg på at sminke grisen, og det bliver det ikke mindre gris af. Jeg er enig med denne opinion fra NYT om, at det egentlige problem er FB selv, og at det skete ikke løser noget, og derfor bare en afledningsmanøvre:

https://www.nytimes.com/2019/05/03/opinion/facebook-free-speech.html

Zuckerberg har skabt et monster, som lever af at snylte på folk, som skaber splid, undergraver demokrati og medvirker til folkemord. Det har fået urimelig megen magt, og det ligger i hænderne på folk som Zuckerberg, som er udenfor kontrol, som ikke forstår det, og som helt åbenlyst ikke kan styre det, som de har skabt.

Og nu vil de lukke sig mere om sig selv, med deres snak om at 'vi skal være mere private', sikkert i et forsøg på at gå under radaren.

Jeg ved godt, at der er mange, som er rigtigt glade for FB, og som formår at gøre gode ting med det, men det er tydeligt at eksperimentet er mislykket, og at det er alt for farligt til at lade det fortsætte. Det eneste rigtige for Zuckerberg at gøre, ville være at lukke skidtet og komme med en uforbeholden undskyldning til verden for alt det skidt, som FB har været skyld i, men at han ikke vidste, hvad han gjorde.

Og så må vi have en diskussion af, hvordan vi høster så meget som muligt af alt det gode fra FB-eksperimentet, og på en måde, hvor nisserne ikke bare flytter med.

 • 2
 • 3
Kenn Nielsen

Denne rumænske gut har - for 2 måneder siden - lavet en video, hvor han trækker paralleller til det tidligere kommunistiske styres måder at undertrykke befolkningen på.

Det chokerende ligger i at han - allerede for 2mdr. siden - forudså at det næste skridt ville blive at man bliver banned for at kunne associeres med samme meninger som en banned, eller optrådte på billeder med persona non grata.

Virkeligt skræmmende !

K

 • 2
 • 1
Tine Andersen

Er jo stadig på Twitter, selvom han altid har overtrådt reglene.

At en eller anden rumænsk gut (hvem er han?!) har forudsagt, at de ultra højreorienterede måske ryger af i svinget, gør ham ikke til Gud, der ved alt. I øvrigtig er det ikke rigtigt. 4 ultrarigtwings er bannet, 4!

Måske skulle du prøve at læse tråden om Barr, på TheGuardian. Jeg har ikke indtryk af af at konspirationsteoretikerene nogensinde har opgivet idén om, at Clintonnerne- er mere skyldige i alt muligt- end Republikanerne.

De har vist tinfoil hatten trukket godt ned om øjnene!

Mvh
Tine

 • 0
 • 2
Kenn Nielsen

Måske skulle du prøve at læse tråden om Barr, på TheGuardian. Jeg har ikke indtryk af af at konspirationsteoretikerene nogensinde har opgivet idén om, at Clintonnerne- er mere skyldige i alt muligt- end Republikanerne.


Det er ok du har den mening, - dét er jo din opfattelse.
Jeg forstår at det taler imod min argumentation, at jeg ikke kan udråbe denne "rumænske gut" som Dr.Know-it-all.

Ikke desto mindre har han en gyldig pointe; nemlig at medierne bliver misbrugt til at dæmonisere alle der ikke følger "den udstukne linie".

Men, 58sekunder hér kan få alle brikker til at falde på plads.

K

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere