Facebook beskyldes for kønsdiskrimination med jobannoncer målrettet mænd

Illustration: Screendump
Målrettede jobannoncer på Facebook muliggør kønsdiskrimination, der er i strid med amerikansk lovgivning, hævder amerikansk borgerretsorganisation i klage over tech-giganten.

Facebooks reklamesystem lader virksomheder målrette jobannoncer på platformen udelukkende til yngre mænd, hvilket er ulovligt.

Det hævder den amerikanske borgerretsorganisation American Civil Liberties Union (ACLU) i en klage til US Equal Employment Opportunity Commission (EEOC), skriver The Register.

Klagen er blevet indleveret på vegne af tre kvinder samt fagforeningen Communications Workers of America, som beskylder Facebook og ti virksomheder for diskrimination i forbindelse med jobopslag.

»Muliggjort af sociale platforme som Facebook bruger annoncører i stigende grad brugeres personlige oplysninger til at målrette deres reklamer - inklusiv jobannoncer - til individuelle brugere baseret på karakterista som køn, race og alder, og dermed ekskluderer de brugere uden for de valgte grupper fra at lære om de her jobmuligheder,« siger Galen Sherwin, der er senioradvokat ved Women's Rights Project i ACLU, i en udtalelse.

Læs også: Aktivist pudser datatilsyn på Facebooks indsamling af data om ikke-brugere

Blandt andet en politiafdeling, byggefirmaer og en producent af sportsudstyr er at finde på listen over de ti virksomheder anklaget for diskrimination.

Ifølge klagen annoncerede de alle for job i »velbetalte, arbejderfag,« som mekanikere, teknikere og lastbilschauffører, udelukkende til unge mænd. Dermed optrådte jobannoncerne kun i denne gruppes nyhedsfeed på Facebook.

Udover muligheden for at målrette jobannoncer baseret på køn og alder nævnes også Facebooks reklametjeneste 'Lookalike Audiences' i klagen.

Den lader virksomheder finde Facebook-brugere, der minder om nuværende ansatte på baggrund af demografiske oplysninger, heriblandt køn. Denne funktion benytter Facebook ifølge klagen, når virksomheden via egen platform hyrer nye medarbejdere til Facebook eller Instagram.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere