Facebook begrænser bitraten for video

Illustration: nopparat.k / Bigstockphoto.com
Facebook begrænser kvaliteten af videostreaming, så risikoen for trafikprop på netværk kommer ned. Tiltaget kommer efter flere andre tech-giganter i sidste uge gjorde det samme.

Facebook skruer ned for kvaliteten af videostreaming på deres hjemmeside og på Instagram i Europa. Det skal være med til at mindske risikoen for trafikprop på internettet, efter flere er begyndt at arbejde hjemme som følge af det globale corona-udbrud.

Det skriver Reuters.

Facebooks tiltag er det seneste i en række af mange, hvor store tech-giganter som Netflix og Youtube i sidste uge annoncerede, at de ville skrue ned for videokvaliteten af samme årsag. Omkring to tredjedele af netværkstrafik kommer fra streaming af video.

»For at modvirke en potentiel overbelastning af netværk, reducerer vi midlertidig bitraten for video på Facebook og Instagram i Europa,« fortæller en talsmand.

De uddyber, at det nye loft på videokvalitet vil vare så længe, at der er en risiko for trafikprop på nettet. Netflix og Youtube har i stedet valgt at begrænse kvaliteten i 30 dage.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere