Facebook bandlyser brugen af deepfakes

Illustration: Dean Drobot / Bigstockphoto.com
Manipulerende og vildledende indhold er ikke længere velkomment på platformen.

Videoer og billeder, der manipuleres og redigeres med henblik på at vildlede platformens brugere, vil blive fjernet og blokeret fra Facebook.

Det skriver Facebook i et blogindlæg

Photoshop, kunstig intelligens og kreativ redigering kan eksempelvis anvendes således, at det i en video af en politiker ser ud, som om personen fremfører den modsatte pointe af, hvad de faktisk gjorde i den originale video og altså i virkeligheden.

Ligeledes kan samme software bruges til at lave såkaldte 'deepfakes', der eksempelvis kan være en computergenereret tale fra en statsminister, som den rigtige statsminister aldrig har holdt.

Læs også: Deepfakes breder sig: Den AI-skabte uvirkelighed eroderer vores tillid til fakta

Ikke forbud mod Photoshop

Der er fra Facebooks side ikke tale om et kategorisk forbud mod software som Photoshop og deslige.

Facebook har eksempelvis ikke et problem med, at Photoshop anvendes til at gøre farverne på et model-billede skarpere.

Det er først, når denne type software bruges til at kreere såkaldte deepfakes, at det endelige billede eller den endelige video kan blive lukket ned.

Læs også: Facebook og Microsoft samarbejder med universiteter om teknologi til at spotte deepfakes

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Kr

Hvis deres succeskriterie er det samme som da de sagde at de ville lukke fake annoncer, så ved de fleste jo godt at det ikke kommer til at fungere.

Facebook ejer adgang til masser af datakraft, som med lethed burde kunne filtrere fake annoncer, som ligner hinanden 90-100% Alligevel overdænges man med dem, og det virker som om det kun er brugernes anmeldelser af annoncerne der har en effekt.

Annoncørerne har mindre datakraft til rådighed end Facebook, men når alligevel at lave 100-vis af fake sider og kontoer, som først opdages ved manuel anmeldese fra brugerne. Jeg undrer mig over det, og tænker at Facebook er mere intereserede i pengene fra annoncørerne end i min irritation over at jeg skal belemres med det. Så jeg kigger ikke på deres sider mere.

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere