Facebook ansætter Sony-hackeren George Hotz

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Han blev kendt for at jailbreake en iPhone i 2007 og gøre Sony gal i skralden ved at åbne for piratspil på Playstation 3. Nu arbejder George Hotz for Facebook.

Som 17-årig blev han den første til at låse en iPhone op, så den kunne bruges med andre teleselskaber, end dem Apple havde en aftale med.

Som 20-årig offentliggjorde han en måde at få låst en Playstation 3 op, så man fik fuld adgang til systemet og den kraftige processor, der sidder i spillekonsollen.

Nu er George Hotz 21 år gammel og har fået sig et ’rigtigt’ job. Ifølge bloggen Tech Unwrapped blev han ansat i Facebook i maj måned, hvor han efter sigende skal arbejde med en iPad-applikation for Facebook.

Den unge ’superhacker’ blev kendt i brede kredse, da Sony gik til angreb mod ham for at jailbreake Playstation 3-konsollen. I januar 2011 lagde Sony sag an mod George Hotz, og firmaet fik blandt andet tilladelse af en dommer til at få udleveret trafikdata, som viste hvilke IP-adresser, som havde besøgt George Hotz webside.

Sonys sagsanlæg førte til mange protester, og det månedlange nedbrud, Sonys Playstation Network var udsat for i foråret, var en af konsekvenserne. Hackergruppen Anonymous tog ansvaret for dette og mange andre hackerangreb, og meldte ud, at det var en reaktion på sagen mod George Hotz. Hackerangrebene kostede Sony enorme summer i tabt indtjening og dårlig omtale.

Mens Google - og før det Microsoft - tidligere har været det mest hotte sted at arbejde for skarpe it-hjerner i USA, er Facebook nu kendt som den mest eftertragtede arbejdsplads i Silicon Valley.

Blandt andet skiftede Lars Rasmussen fra Google til Facebook efter Google Wave-projektet fik kniven, og Google har indført store kontante bonusser til folk, som blev hos Google, for at dæmme op for en hjerneflugt til konkurrenten Facebook.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere