Facebook ansætter 10.000 ekstra efter kritik om politiske annoncer

Illustration: Facebook
Facebook vil fordoble antallet af medarbejdere i sikkerhedsgrenen, efter at firmaet de seneste uger har modtaget megen kritik for ukritisk at lade russiske agenter reklamere under den amerikanske valgkamp.

Det er ikke nemt at være en af verdens største it-virksomheder. Det bliver heller ikke nemmere, når man skal stå skoleret for USA's politiske top i sager om manipulerende russiske valgkampagner. Det var dog under alle omstændigheder, hvad Facebook måtte i onsdags, og i kølvandet på det forpligtiger firmaet sig til at hyre 10.000 yderligere medarbejdere for at få mere kontrol med de annoncer, som Facebook i høj grad lever af.

Det skriver Finans.

Og den kritik, som har haglet ned over firmaet de forgangne uger, rammer Facebooks akilleshæl. For langt hen ad vejen har målet været at lade annonceområdet køre automatisk. Dine likes og din digitale adfærd bestemmer de annoncer, du får præsenteret - og den del sker helt af sig selv.

Derfor mener it-professor på Copenhagen Business School Jan Damsgaard heller ikke, at Facebook kan stilles til ansvar for 'den enkelte reklame'.

»Facebook er ikke en købmand, men en markedsplads, hvor man kan byde på en reklame. Så Facebook er ikke involveret i den enkelte transaktion og er ikke i traditionel forstand ansvarlig for den enkelte reklame,« siger han til Finans.

Politiske annoncer betalt med russiske rubler

Men den politiske top er langtfra enig, særligt da de fremhæver, at man burde have slået alarm, da politiske annoncer blev betalt med russiske rubler:

»Der er to datapunkter: politiske annoncer i USA og russiske penge, rubler. Hvordan kunne I undlade at forbinde de to punkter?« spurgte senator Al Franken.

Og Mark Zuckerberg har altså besluttet at efterkomme kritikken, blandt andet ved at fordoble det antal medarbejdere, som arbejder med sikkerhed henover det kommende år:

»Jeg er dødseriøs omkring det her, og grunden til, at jeg taler om det på vores investor-telekonference, er, at jeg har bedt mine teams investere så meget i sikkerhed – oven på de øvrige investeringer, vi har – at det vil påvirke vores overskudsgrad betydeligt fremover, og jeg ønskede, at vores investorer hører det direkte fra mig,« sagde Mark Zuckerberg.

Han vil altså øge antallet af personer Facebooks sikkerhedsgren fra 10.000 til 20.000.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

Det bliver spændende at se om Facebook er i stand til at balancere på den knivs-æg de har valgt at trække frem her.

En ting er, hvis de sletter åbenlys fake news og lignende efter en grundig gennemgang af materialet, men tidligere har de jo i hvert fald haft algoritmer som mere eller mindre automatisk markerede opslag som spam eller fake news hvis nok brugere anmeldte det.

Det er jo en anden "angrebsvektor" folk som vil påvirke et valg kan bruge.

Hvis 200 brugere anmelder et opslag som fake news selvom opslaget er sandt og facebook så markerer det som fake news så kan man påvirke nyhederne på denne måde også.

For slet ikke at tale om at de skal have 10.000 mennesker som forstår og acceptere at deres job er at agere udfra et ret præcist regelsæt som ikke kan lade meget være overladt til den enkelte bruger's fortolkning.

Ellers ender man med at folk med en politisk mening måske er hårdere ved indslag fra politiske partier som de ikke bryder sig om end dem som de sympatiserer med.

Vi har jo lige set hvordan en anti-Trump medarbejder lukkede Trumps konto.

Spørgsmålet her er om den pandoras æske Facebook har åbnet ikke er større end den de indirekte ville åbne ved at melde ud at de IKKE ville blande sig på den måde.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere