Facebook afviser søgsmål om køb af Whatsapp og Instagram

Mark Zuckerberg er stifter af Facebook, som nu er sagsøgt for at begrænse konkurrencen i markedet. Illustration: Anthony Quintano // Wikimedia Commons
Flere parter har sagsøgt Facebook for at begrænse konkurrencen i markedet, men tech-giganten vil have en dommer til at afvise søgsmålene.

Den amerikanske handelskommission og en gruppe statsadvokater har hver især sagsøgt Facebook for at begrænse konkurrencen i markedet, men nu vil tech-giganten have en dommer til at afvise begge søgsmål.

Det skriver The Verge.

Søgsmålene fra december måned ligner hinanden, da de begge påstår, at Facebook har købt Instagram og WhatsApp for at udrydde den trussel, som virksomhederne udgjorde overfor Facebooks forretning.

Statsadvokaterne påstår også, at tech-giganten udnytter sin markedsdominans til at kvæle væksten hos konkurrerende tjenester. Handelskommissionen vil have retten til at ophæve Facebooks køb af Instagram og WhatsApp, så begge bliver selvstændige virksomheder igen.

Læs også: Facebook betaler 650 millioner dollars for ulovlig brug af ansigtsgenkendelse

Men Facebook mener, at begge virksomheder blot var potentielle trusler og ikke direkte udfordrede Facebooks forretning.

Ifølge Letitia James, statsadvokat, fortsætter man kampen for at skabe en fair konkurrence i markedet:

»Vi er sikre i vores sag, og derfor har næsten alle stater i denne nation tilsluttet sig vores side i et søgsmål mod Facebooks ulovlige handlinger. Vi vil fortsætte med at kæmpe for millioner af forbrugere og mange små virksomheder, der er ramt af Facebooks ulovlige adfærd.«

Man planlægger at afholde en høring i den kommende weekend.

Læs også: Australien vedtager omstridt lov efter slagsmål med Google og Facebook

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere