Facebook åbner for Tor-brugere

Facebook har lavet deres egen Tor-adresse, så brugere af det anonymiserede netværk kan benytte sig af Facebooks datacentre.

Anonymitet gennem Tor-netværket – brug af Facebook. To ting, som ikke umiddelbart kan sammenlignes, medmindre det bruges som yderpoler på en skala. Men nu har Facebook gjort det muligt for brugere af Tor-netværket at bruge servicen uden at blive kompromitteret. Det skriver Ars Technica.

Facebook begyndte fredag at tilbyde Tor-brugerne en metode, hvorpå de kan komme på det sociale medie uden at løbe ind i Facebooks sporingsalgoritmer.

Facebook annoncerede nemlig, at de havde tilføjet en skjult .onion-adresse – som giver Tor-brugeren lov til at beskytte deres data og identitet hele vejen ind i Facebooks datacentre.

Adressen er facebookcorewwwi.onion, og den kan kun benyttes af Tor-aktiverede browsere.

Det betyder, at brugere af Tor nu – ifølge Facebook – kan surfe sikkert på Facebook. Ifølge Ars Technica får Facebook det ud af tilføjelsen, at de lettere kan filtrere ondsindede tilslutninger fra Tor-netværket fra.

Flere og flere malware-producenter udnytter Tor til at sprede deres programmer, hvilket gør det meget sværere at identificere kompromitterede systemer. Af samme grund har Facebook allerede implementeret en række andre sikkerhedsforanstaltninger over hele deres apparatur.

Hidden Services – som Facebook med deres Tor-aktivet er blevet en del af – har længe været associeret med kriminelle forhold, som handel med stoffer og lignende, men den anonymiserede funktion betyder, at der foregår flere og flere legitime ting. Fora for dissidenter, og en service for at holde kilder anonyme i forskellige medier er nogle af formålene det bliver brugt til.

Der stilles dog spørgsmål ved fordelene ved at tilslutte sig Facebook via Tor-netværket. Matthew Green, assistrende forskningsprofessor i datalogi ved John Hopkins Universitet, summer det op i et tweet.

”På den ene side, cool! På den anden, minder det lidt om at tage et bad for efterfølgende at rulle sig i mudder, skriver han og tilføjer:

”Ok, al kynisme til side, virksomheder som giver direkte Tor-link er et ubetinget gode. Bliv ved Facebook! Nu kan Twitter måske gå med, skriver han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jørgen L. Sørensen

Tja, nu kender jeg kun Facebook af omtale - men man kan vel godt forestille sig at nogle ønsker at deltage i debatter, eller publicere noget på bogen uden at det kan spores tilbage til dem.

Det kræver selvfølgelig at vedkommende tænker sig godt om og ikke skriver noget som kan pege tilbage på vedkommende.

  • 0
  • 0
#3 Jens Hansen

Min umiddelbare tanke var at det er mægtigt smart for dem som ønsker at identificere TOR-brugere... Facebook er jo fyldt med fine flash'er og andet der kan hjælpe med at identificere brugere som forsøger at skjule sig bag TOR. Det kræver jo kun man dummer sig en enkelt gang, før det går galt...

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere