Facebook åbner for test af Messenger-kryptering

Lige som på Google Allo, Apples iMessage og WhatsApp kan brugere af Messenger nu vælge at få krypteret deres kommunikation.

Facebook er i gang med at teste ny feature med navnet 'Secret Conversations´' på Messenger-appen, skriver The Verge.

Den giver foreløbig et udvalg af brugerne adgang til end-to-end-kryptering. Men funktionen vil dog blive udbredt til en bredere kreds i løbet af sommeren.

Dermed er Messenger seneste chat/messenger-system med end-to-end-kryptering, idet Google i maj lancerede chat-appen kaldet Allo med mulighed for end-to-end kryptering, og den anden Facebook-ejede messengersystem, WhatsApp samt Apples iMessage er ligeledes krypterede.

Læs også: Google udfordrer FBI med kryptering i ny chat-app

Ifølge Facebook vil man give de mere end 900 millioner brugere, der i alt er på tjenesten, mulighed for kommunikation under mere private former.

»Vi har hørt fra jer, at der er tidspunkter, hvor I ønsker yderligere sikkerhedsforanstaltninger,« lyder det i et blogindlæg.

Lige som med Allo men til forskel fra de to andre chats, skal Messenger-brugeren vælger kryptering fra samtale til samtale.

Det skyldes måske, at man ikke vil etablere for meget opposition til efterretningstjenester, der gerne vil kunne overvåge udvalgte samtaler.

Både WhatsApp og Messenger baseres på krypteringsløsningen Open Whisper System's Signal Protocol.

Messengers 'Secret Conversations' virker kun fra én telefon, tablet eller computer pr. brugerprofil.

På denne måde vil selskabet ikke skulle distribuere unikke krypteringsnøgler til flere enheder.

Beskeder sendt via end-to-end-kryptering vil også være begrænset i størrelse, og vil ikke kunne indeholde GIF og videoer, i hvert fald ikke i første omgang.

Brugerne kan indstille en selvdestruerende timer på meddelelserne, ligesom i snapchat.

End-to-end-kryptering garanterer ikke mod aflytning, men et indgreb kræver dog en langt større indsats, fordi udbyderen skal låse krypteringen op.

Altså samme problematik som i San Bernardino-sagen, hvor Apple blev bedt om at dekryptere en iPhone.

Læs også: FBI har ikke i sinde at fortælle om teknikken, der låste iPhone op

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Morten Sørensen

Det er jo lidt ligegyldigt, og det er som sådan kun en meget lille del sværere at aflytte beskeder sendt via Messenger.

Facebook giver stadig efterretningstjenester afgang til metadata - altså hvem der skriver til hvem, hvor (lokation), og hvornår (timestamps). Det er kun selve beskederne, der bliver krypteret. Men ud fra metadata kan man jo udlede mange ting, så derfor kan jeg kun forestille mig, at det er et forsøg fra Facebooks side på at vise at de også kan det samme som Allo/WhatsApp/iMessage. Intet andet

Log ind eller Opret konto for at kommentere