Facebook åbner nyt datacenter i Odense før tid

Illustration: Facebook
Facebooks nye datacenter i Tietgenbyen i Odense åbner dørene i dag.

Facebooks nye datacenter i Odense var planlagt til at åbne i 2020, men slår nu dørene op i dag torsdag klokken 10. Det vil i første omgang kun være en del af datacenteret, som åbner.

Det skriver TV 2 Fyn.

Der afholdes en pressekonference sammen med lokale samarbejdspartnere, og der inviteres på en rundvisning på et datacenteret og på Fjernvarme Fyns anlæg, som ligger i forlængelse af det nye datacenter. Facebook har sammen med Odense Kommune tidligere fortalt, at planerne var et 55.000 kvadratmeter stort datacenter, der kører udelukkende på vedvarende energi.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Louise Klint

Jeg hørte i Radioavisen her til morgen, at selvom Facebooks nye datacenter udelukkende kører på vedvarende energi, er det ikke dansk, grøn strøm, men vedvarende energi fra Norge.

Det vil i 2030 give Danmark en ekstraregning på 400 mio. kroner årligt og betyde, at vi skal bygge ekstra 2 vindmølleparker for at kompensere i CO2-regnskabet. https://www.dr.dk/radio/p4/p4-radioavis-radio/radioavisen-2019-09-12-09-00 https://politiken.dk/viden/Tech/art7381534/Facebooks-nye-datacenter-i-Od...

  • 4
  • 0
#3 Christian Nobel

Det er rendyrket vrøvl når FB prøver at pudse den grønne glorie, for i virkeligheden er det så sort som det kan være, da deres strømforbrug er konstant 24/7/365.

Så når samfundet en kold, tåget, vinterdag har behov for rigtig meget strøm, så napper FB først deres "grønne" strøm, og resten af samfundet bliver så nødt til at fyre op under alt hvad der kan fyres op under.

Man kunne til nød tale om at FB brugte norsk strøm, hvis de selv havde financieret et kabel direkte fra Norge til deres datacenter, men det er der slet ikke tale om - næh nej, hellere nasse på vores infrastruktur.

Det er uacceptabelt at vores politikere gang på gang falder på halen for de amerikanske, ikke skattebetalende, profileringsmaskiners udnyttelse af vores samfund.

  • 10
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere