Får Googles styresystem århusianske fødselshjælpere?

Googles nye styresystem, Google Chrome OS, kan blive udviklet i Århus. Firmaet efterlyser udviklere på Chrome-bloggen.

Århus er med på den liste, som Google nævner på på Chrome-bloggen over steder, de søger udviklere. Århus er specifikt nævnt i et indlæg, der omhandler det kommende styresystem Chrome OS, og dermed er der åbnet for spekulationerne om, hvorvidt søgegigantens kommende styresystem også vil få et dansk islæt.

Følger man bloggens link til ledige job i Århus, finder man, at de søger en software-ingeniør, der skal designe, udvikle, implementere og teste højtydende virtuelle maskiner. Kandidaten skal være stærk i low-level programmering og have en grundig forståelse af hardwarearkitekturer.

Om det er en kommende Chrome OS-udvikler, der her er beskrevet, fremgår ikke direkte, men intet i annonceteksten modsiger påstanden.

Udviklingsenheden i Århus er kendt for at have udviklet den virtuelle maskine med navnet V8 til hurtigere afvikling af JavaScript i den ni måneder gamle Chrome-browser. Ligesom med V8 planlægger Google også at lægge Chrome OS ud som open source.

I øvrigt nævner det omtalte blogindlæg også, hvilke tredjepartsvirksomheder, som Google arbejder sammen med for i sidste ende at kunne levere Chrome OS som lovet.

Med på listen er Acer, Adobe, ASUS, Freescale, Hewlett-Packard, Lenovo, Qualcomm, Texas Instruments, og Toshiba, men listen er ikke udtømmende.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere