Få Version2 på din mobil - nu også med debat og til iPhone

12. juni 2009 kl. 11:087
En ny mobil udgave af Version2 giver adgang til Danmarks bedste it-debat, når du er på farten - foruden de seneste it-nyheder og blogs. Mobilsitet kommer nu også i en udgave til iPhone.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den mobile udgave af Version2 har fået et gevaldigt løft, så det fremover er endnu lettere at holde dig orienteret, når du er på farten.

Mobil adgang til debat har været en efterspurgt funktion, som nu er tilgængelig. Dog er det endnu ikke muligt at logge ind og skrive debatindlæg via mobilsitet.

Mobilsitet tilpasser sig automatisk din mobiltelefon, og det betyder, at brugere af iPhones og andre berøringsfølsomme mobiltelefoner vil få en udgave, der er lettere at navigere rundt i med fingrene. Billeder på sitet vil også tilpasse sig din mobiltelefons skærmbredde.

Du kan finde den mobile udgave af Version2 på mobil.version2.dk. Du kan også sende en sms med teksten "version2" til 1272 for at modtage et link til sitet.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
12. juni 2009 kl. 11:37

Hej Casper,

Det ser super godt ud.

Jeg har et par kommentarer til det:

Kan du forklare, hvorfor I har valgt at lave et særskildt site for mobiltelefoner - og ikke som på fx www.iphoneguide.dk, hvor hovedsitet tilpasses til telefonen?

På jeres almindelige forside er den øverste "boks" til venstre den med links til de seneste debatter. Den er der ikke i mobil-udgaven (til iPhone).

Ved læsning af en artikel med debat, er linket "se kommentarer" under boksen med "Læs mere". Da kommentarer er knyttede til artiklen, virker det måske bedre, hvis "læs kommentarer" kom til at være direkte under selve artiklen?

Jeg synes, at der er ærgeligt, at I ikke har fået mulighed for at deltage i debatterne med i første release - men jeg håber, at det kommer lidt senere.

Alt i alt er det rigtigt godt lavet, så "two thumbs up" herfra!

:o)

4
13. juni 2009 kl. 11:18
  1. Der er også søgemaskine-overvejelser med at lave to adskilte områder - så har den samme URL ikke forskelligt indhold alt efter browser og platform.
3
13. juni 2009 kl. 11:07

Ad. 1: Jeg har tit været glad for at div. mobilversioner af sites netop ikke bare var det almindelige site, klient-justeret. Mobil sites er i sagens natur neddroslede versioner, og ofte står man lige og mangler noget. F.eks. så jeg ikke lige nogen søgning på V2s mobil version. Så er det praktisk at kunne komme ind på den noget tungere almindelige version, som iPhone og Androids browsere jo er i fint stand til at vise selvom det fylder lidt meget på sådan en skærm.

Personligt 'læser' jeg V2 via RSS, så hvis jeg ville læse V2 på farten, så ville jeg nok kombinere det med en feed reader på telefonen. Så nogen feeds der have URLer til mobil versionen kunne være rart.

5
13. juni 2009 kl. 11:44

Thomas,

Ad. 1:
Jeg har tit været glad for at div. mobilversioner af sites netop <em>ikke</em> bare var det almindelige site, klient-justeret. Mobil sites er i sagens natur neddroslede versioner, og ofte står man lige og mangler noget.

Jeg siger ikke, at min holdning er den "eneste rigtige".

Problemet med at have to sites er fx helt konkret, at jeg gerne vil bruge V2s site, når jeg er på farten og deltage i debatterne. Men de emails jeg modtager via notofikationstjenesten er til den "fulde" udgave, hvilken ikke er nær så brugervenlig som udgaven til iPhone.

Det er korrekt, at man nogle gange står "og mangler noget" på det neddroslede site, men det kunne klares med et link øverst på hver side, der gav adgang til netop denne. Ekstrabladet bruger fx denne løsning.

[b]Jan:[/b]</p>
<ol><li>Der er også søgemaskine-overvejelser med at lave to adskilte områder - så har den samme URL ikke forskelligt indhold alt efter browser og platform.

Der er jo ikke nogen, der siger at selve indholdet skal være forskelligt for hvert site - det er jo primært præsentationen af det, der er forskellig. Derfor burde det ikke betyde noget for SEO-optimering.

Og til V2: det kunne være skægt at se (efter nogle uger) hvordan trafikmønstret for jeres mobile brugere har ændret sig. Jeg kan i hvert fald rapportere om, at jeg allerede nu har brugt meget mere tid på v2.dk via min telefon end jeg tidligere har gjort.

:o)

6
13. juni 2009 kl. 14:41

Jeg siger ikke, at min holdning er den "eneste rigtige".

Jamen, ideelt set er jeg enig med dig. Man burde ikke skulle huske på 2 forskellige url'er. Men min praktiske erfaring kan se fordelen i at kunne skifte.

Problemet med at have to sites er fx helt konkret, at jeg gerne vil bruge V2s site, når jeg er på farten og deltage i debatterne. Men de emails jeg modtager via notofikationstjenesten er til den "fulde" udgave, hvilken ikke er nær så brugervenlig som udgaven til iPhone.

Good point. Det er samme problem stilling med RSS.

Det er korrekt, at man nogle gange står "og mangler noget" på det neddroslede site, men det kunne klares med et link øverst på hver side, der gav adgang til netop denne. Ekstrabladet bruger fx denne løsning.

Med den løsning går jeg helt ind for at holde det på et domain navn. The best of both worlds.

7
13. juni 2009 kl. 17:32

Thomas,

Med den løsning går jeg helt ind for at holde det på et domain navn. The best of both worlds.

Jeps - og jeg vil næsten gå så langt som at sige, at opdeling af sites på to forskellige domæner [b]udelukkende[/b] er en fordel for webadmin og deres udviklere. Med en løsning, hvor man via et link/knap altid kan skifte imellem "skins" kan jeg ikke se nogen fordel for brugerne ved at have splittet indholdet på to domæner.

Igen - se på http://www.iphoneguide.dk . Jeg helt vild med deres "iPhone tema on/off"-knap nederst på siden. Det er altså brugervenlighed, der vil noget.

:o)

2
12. juni 2009 kl. 14:05

Ser også mægtigt godt ud på Android.

Godt gået!