Få overblikket: Her er 73 statslige it-projekter til 4,1 mia. kr.

21. februar 2012 kl. 09:05
Hvert femte statslige it-projekt overskrider tidsplanen med mere end tre måneder. Få de hårde fakta om statslige it-projekter for 4,1 milliarder kroner her.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

4,1 milliarder kroner fordelt på 73 it-projekter.

For første gang nogensinde er staten nu klar med et samlet overblik over de største statslige it-projekter - det er dem, der koster mere end 10 millioner kroner. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

»Der har tidligere været initiativer til at få bedre overblik over de statslige it-projekter, men det er nyt, at vi fremover hvert halve år vil offentliggøre en oversigt over de store it-projekter,« udtaler vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Petersen, i pressemeddelelsen.

Hvert femte overskrider tidsplanen

Opgørelsen viser blandt andet, at 30 procent af it-projekterne ikke har kunnet holde tidsplanen, og hvert femte it-projekt er gået over tiden med mere end tre måneder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den viser også, at 89 procent af it-projekterne forventes at kunne hente de gevinster, som var formålet med projektet, i nogen eller væsentlig grad.

Staten anvender i alt 122 forskellige it-leverandører. Den hyppigst benyttede er CSC, der blandt andet har stået bag det nu skrottede politi-system Polsag.

Se rapporterne om de statslige it-projekter på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside eller herunder.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger