Få indblik i it-branchens mindre kendte grene med magasinet Version2 It Company Rank

3 kommentarer.  Hop til debatten
Io-Interactive, Google og Carlsberg er virksomheder, som du kan møde i magasinet Version2 It Company Rank, hvor vi også offentliggør, hvilket it-firma i Danmark der er mest attraktiv blandt it-professionelle.
26. oktober 2015 kl. 13:50
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Langt de fleste i it-miljøet ved, at Google i Danmark holder til i Aarhus, og at de arbejder med udvikling af fremtidensonlineprogrammer. De fleste ved også, at Microsoft har en udviklingsafdeling i Vedbæk, og at Danske Banks it-afdeling er mere eller mindre verdensberømt for sin MobilePay-løsning.

Og måske kender man også til Legos it-afdeling der sikrer digitale features til både produktion, markedsføring og produkter.

Men så begynder det også at blive småt med både den almindelige befolknings og it-udvikleres kendskabtil it-afdelinger i store industrivirksomheder og egentlige it-virksomheder.

Med Version2s nye It Company Rank-magasin kan du nu få et enestående indblik i en lang række kendte såvel som mindre kendte it-virksomheder og it-afdelinger. Tag f.eks. med på besøg hos Carlsbergs it-afdeling, hvor man styrer produktion, logistik og distribution med avanceret et it-system.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Magasinet udgiver på baggrund af en undersøgelse blandt knap 1.000 it-professionelle også en oversigt over, hvilke it-virksomheder og it-afdelinger i Danmark, der er de mest attraktive blandt it-specialisterne. Google vinder for 3. år i træk.

Vi er også på besøg hos Forsvarets centrale it-afdeling, Koncernfælles Informatiktjeneste, hvor man blandt meget andet skal have styr på 21.000 computere og sikre organisationens SAP ERP-system DeMars.

Du kan også få et indblik i, hvordan Big Data-teamet i Danske Bank arbejder med at mindske papirarbejdsgange og effektivisere arbejdsgange, både de interne og de kunderettede. Det er et noget mere langstrakt og stille arbejde, end det vi kender fra udviklingen af smarte betalingsapps som Mobile Pay.

Læs også: Hver anden it-ansat drømmer om ny arbejdsgiver

Kom ud med de gode historier

Der er brug for, at ikke bare Version2 men også afdelingerne og virksomhederne selv gør opmærksom på de forskelligartede og spændende opgaver, de arbejder med. It-branchen døjer nemlig med at skaffe nok kandidater til de ledige stillinger og/eller kandidater med de rette kompetencer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Især er den gal med at finde folk med tunge udviklerkompetencer inden for f.eks. php, .net og SAP. De relativt hurtige svar på mandskabsmangel vil typisk være at rekruttere fra udlandet, oplære de nyuddannede selv, sende opgaver til udlandet eller hente projektansatte ind.

Sætter man det lange lys på, har uddannelsessystemet et stort ansvar for at oprette flere studiepladser, der matcher den åbenlyse mangel på tunge it-udviklerkompetencer.

Men branchen må også selv ud og slå på tromme for, at det langtfra er en verdensfjern sektor, men et sted hvor rigtig mange arbejder med ultrakonkrete løsninger til gavn for klima, sundhed og levestandard i al almindelighed.

I første omgang kan du som læser få et indblik i, hvor forskelligt der arbejdes med it i Danmark ved at downloade Version2 It Company Rank.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
6. november 2015 kl. 10:45

De fleste ved også, at Microsoft har en udviklingsafdeling i Vedbæk

Og nogle ved endda, at den er flyttet til Lyngby.

2
26. oktober 2015 kl. 18:11

Hej. Hvis jeg forstår undersøgelsen ret, så har de adspurgte i undersøgelsen svaret på en række spørgsmål om virksomheder de ikke arbejder for. De svar er nok mest interessante for dem, der forsøger at gøre deres hoser grønne hos potentielle jobsøgere.

For jobsøgerne kunne det være interessant at høre, hvad der blev svaret om de virksomheder hvor de adspurgte faktisk arbejder - kunne man forstille sig, det blev tilføjet til næste år?

Mvh, Martin

1
26. oktober 2015 kl. 15:32

Flash og e-pages.

Wow, tror lige Marty og Doc fik trukket os en tur tilbage til fortiden.