Få en arbejdsstation med indbygget klyngecomputer på kontoret

Supercomputerspecialisten Cray er gået sammen med Dell og Microsoft om en ny arbejdsstation, der kombinerer tre bladeservere til en klyngecomputer.

Hvorfor deles om en klyngecomputer i serverrummet, når du kan få din egen mini-klynge under skrivebordet? Det ser ud til at være filosofien bag en ny hybrid fra supercomputerspecialisten Cray, som kombinerer en arbejdsstation med en klyngecomputer.

Den nye CX1-iWS indeholder nemlig dels en fuldblodsarbejdsstation og dels tre bladeservere, som er sat sammen til en klynge med i alt 24 processorkerner.

Selve arbejdsstationen består af to Intel Xeon-processorer med hver fire kerner, som kører Windows 7, mens klyngecomputeren kører Windows HPC Server 2008.

Arbejdsstationen har også sin egen 16-ports switch, så andre arbejdsstationer kan kobles til CX1-iWS og deles om at bruge klyngecomputeren. Switchen gør det også muligt at tilslutte ekstra storage end de fire terabyte, der leveres som standard.

Den mindste konfiguration af arbejdsklyngehybriden leveres med 2,26 gigahertz processorer på klyngebladene og 12 gigabyte RAM. Prisen starter ved 40.000 dollars eller godt 200.000 kroner.

Cray har udviklet hybridmaskinen i samarbejde med Microsoft og Dell, og Dell er indtil videre eneforhandler af CX1-iWS.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jarnis Bertelsen

Glimrende ide at flytte klyngecomputeren ud under skrivebordet. Så løser man samtidig problemet med at kontoret bliver for koldt eller for stille. I samme ombæring kunne man jo flytte mail-serveren ud på toilettet og filserveren ned i receptionen. Prøv at tænke på alle de penge man kan spare, hvis man kunne slippe for at lave et serverrum med fjollede features som køling, overvågning (inkl. af temperatur), fysisk sikring og hurtigt backbone til fx backup.

Er der nogen der kan komme med et eksempel på en situation, hvor det ville give mening at kombinere en arbejdsstation og klynge, selv hvis vi forudsætter at der faktisk er kablet, så den fysisk kan stå i serverrummet, hvor den hører til?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere