Fakta sælger 7-tommers Android 4.0-tablet til 699 kroner

Prisen på en billig Android-tablet falder. Fakta sælger en 7-tommer Android-maskine til 699 kroner i denne uge.

Først var der ’Netto-pad'en’ til under tusind kroner - og nu kommer Fakta så med et endnu billigere bud: En tablet med 7-tommer-skærm og den nyeste udgave af Android-platformen, version 4.0, til 699 kroner.

Læs også: Netto-Pad'en er kommet til Danmark: Android-tavle til under 1.000 kroner

Det fremgår af Faktas tilbudsavis for denne uge, hvor tabletten har fået plads på forsiden, sammen med de mest nødvendige ’specs’:

En skærmopløsning på 800 x 480 pixels, 512 megabyte RAM og en vægt på bare 330 gram. Der er desuden mulighed for at udvide de 4 gigabyte lagerplads med micro-SD-kort. På samme vis kan man tilføje 3G-netforbindelse, hvis man i forvejen har en 3G-dongle, der understøttes, skriver Fakta i annoncen.

Kun modelnavnet TAB-E401 optræder i Fakta-avisen, men lidt søgning på nettet afslører, at Coop, der ejer Fakta, sælger tabletten i Coops netshop under producentnavnet Ennovia. Her kan man også læse flere oplysninger om den lille og billige tablet, for eksempel at processoren er en ARM Cortex A8 på 1,2 gigahertz, og at hele herligheden er én centimeter tyk.

Normalprisen for Ennovia TAB-E401 er 995 kroner, sat ned til 899 kroner, mens Fakta altså i denne uge langer dem over disken 200 kroner billigere end det. Dog advarer Fakta-kataloget om, at der kun er få styk til salg i hver butik.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (17)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Casper Bang

Var nede at hente en i dag (3-4 stk. lå der vist) for 699,- det er virkelig billigt for en Android 4 hacking platform med USB host - i mine øjne mere interesant end RaspberryPi og de andre prototyping boards. Specifikt skal jeg bruge min til at hænge i mit bryggers og hente målerdata ud fra diverse Kamstrup målere, køre en webserver/process-historian og ellers vise grafer i en app over disse data.

Der er fuld Google support på den og jeg kan sågar se, at opdateringer til den hentes fra Google's servere - så der skulle være en chance for at den forbliver nogenlunde opdateret. Den er rootet som default, og kører faktisk kun 1GHz... men man kan clocke som man ønsker, op til 1.5GHz men den bliver ustabil når den når op på 1.2GHz.

Hastigheden på Boxchip/AllWinner A10 (Cortex A8 arkitektur med Mali-400 GPU) SoC'en er ikke viddere imponerende, men det kan man heller ikke forvente, scorer omkring 1580 i Quadrant hvilket er et godt stykke over min gamle N1/HTC Desire på ca. 1000, men også noget under min nye top-performer Samsung Galaxy SIII der scorer 5411.

Der er 2 USB porte, alm. (til keyboard, mus, hub mv.) samt mini til opladning og PC forbindelse. USB host mode virker fint (kan bruge keyboard osv.) dog er jeg i gang med at finde ud af hvon jeg får USB-RS232 adaptor baseret på Prolific PL2303 chippen til at funke, for dette er ikke med i den compilerede kerne på enheden. Der er også HDMI, men denne har jeg dog endnu ikke afprøvet.

Skærmen er bestemt ikke noget at råbe hurra for, men igen, den virker og løser opgaven fint - men lad være med at købe den hvis du vil se film mv. Skærmen understøtter dog 5-punkters multitouch. Der er ikke GPS eller nogen form for radio support udover naturligvis wifi.

Her er lidt ekstra info:

Device/product: crane-evb-v13
Model: T01A
BuildID: IML74K
Android: 4.0.3
Baseband 1.2
Kernel: 3.0.8+ android2@Linux @37
Brand: softwinners

Processor : ARMv7 Processor rev 2 (v7l)
BogoMIPS : 1001.88
Features : swp half thumb fastmult vfp edsp neon vfpv3
CPU implementer : 0x41
CPU architecture: 7
CPU variant : 0x3
CPU part : 0xc08
CPU revision : 2

Hardware : sun4i
Revision : 0000
Serial : 03c19e3b4955484880726749162367c9

Memory : 512MB RAM

De sælges som andre Kina ting under mange navne, f.eks. ser det ud til at være fuldstændig samme indmad i denne som EKEN a70: http://www.eken.com/tabletpc/

Der ser ud til at være Ok aktivitet omkring disse AllWinner A8 SoC'er:
https://github.com/amery/linux-allwinner/wiki

 • 16
 • 0
Ove Andersen

Har selv købt et lignende device i Rema1000, nemlig Denver TAC-7018 [1], og umiddelbart er spec meget tæt på denne, dog til 200 kr. mere.

Jeg er positivt overrasket over, hvor meget man får får relativt få penge (sammenlignet med de dyrere modeller fra Asus, Samsung, Motorola, etc.).

Man får en fuldt funktionsdygtig tablet med en acceptabel opløsning, hvor man sagtens kan browse hjemmesider på. Vil selv bruge den som en dele-enhed, hvor man nemt kan håndtere forskellige kalendere, styre media-center, håndtere tv-optagelser, spille musik på stereoanlæget, vise billeder fra ferie, og måske endda spille lidt på den.

Er overrasket over, hvor flydende den klarer stort set alle opgaver. Den har IKKE indbygget GPS og 3G modem (disse kan man dog blot tether fra sin smartphone), og opløsningen kunne være højere. Ligeledes lidt besværligt den ikke umiddelbart kan oplade via micro-usb, men kun via sin egen lader (som dog leverer 5V/2A, så opladning er okay hurtig), men generelt syntes jeg man får meget for pengene.

Og alle Google applikationer virker, når man aktiverer disse inde i indstillinger.

[1] http://www.denver-electronics.com/denver-TABLET-tac-7018/

 • 3
 • 0
Frederik Persson Kihl

Jeg har tidligere set på billige Tablets at der ikke er så mange apps i Google Play. Er der på disse Fakta/Denver adgang til de populære apps? Fx Angry Birds, Google Drive, Google Maps, Evernote, Shazam, Flash player, skype, TeamViewer, Spotify, wordfeud mv?

Er der ikke apps/spil i mangler?

På forhånd tak
Frederik Kihl

 • 0
 • 0
Casper Bang

Clocked på 1152MHz kører den stabilt, og opnår respektable 1833 point i Quadrant - svarende til Samsung's Nexus S og HTC's Desire HD:
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/289911_407052587861...

@Ove Andersen: Kan du prøve at køre Quadrant og dele resultat samt hardware info med os? Jeg har det stærkt på fornemmelsen at det er samme Boxchip/AllWinner A10 hardware.

 • 0
 • 0
Ove Andersen

@Frederik,
Den installerede firmware kunne ikke finde f.eks. Google Chrome og DMI vejret, men efter jeg opdaterede enheden med den nyeste firmware fra Denvers hjemmmeside kan den finde alle programmer og installere dem. Er ikke faldet over nogle den ikeke har kunnet finde.

@Casper: Jeg skal køre en Quadrant når jeg kommer hjem :)

 • 1
 • 0
Hamza Dogan

har også selv købt en, er også rimelig glad for den, :)

 • de opdateringer du snakker om, hvor finder du dem? har du nogle links? (casper bang)

på forhånd tak

 • 0
 • 0
Casper Bang

Så har jeg fået kompileret Prolific USB <-> Serial driver, så man kan bruge dimsen som host til et virvar af serielt hardware:

<6>[ 180.027205] USB Serial support registered for pl2303
<6>[ 180.032540] pl2303 2-1.1:1.0: pl2303 converter detected
<6>[ 180.043765] usb 2-1.1: pl2303 converter now attached to ttyUSB0

Lad mig høre hvis nogen vil have pl2303.ko modulet der er kompatibel med Android 4.0.3 (Linux kerne 3.0.8+), så kan jeg smide den binære fil på nettet et sted.

 • 2
 • 0
Martin Larsen

Interessant synsvinkel - har ikke tænkt på at man kunne bruge sådanne små tablets som prototyping boards. Når den har USB host, kan man så også tilslutte fx A/D konvertere og andre I/O ting som man kan til fx Arduino?

 • 0
 • 0
Casper Bang

Interessant synsvinkel - har ikke tænkt på at man kunne bruge sådanne små tablets som prototyping boards. Når den har USB host, kan man så også tilslutte fx A/D konvertere og andre I/O ting som man kan til fx Arduino?


Man har ikke samme motorvej direkte ind i CPU'en, som de små prototyping kits tilbyder - abstraktionsniveauet er simpelthen en tand højere, med de fordele og ulemper der hører med. Hvis man vil lege med rå A/D mv. så skal man nok skele over til Android's Accessory Development Kit: http://developer.android.com/tools/adk/adk2.html

Når CrapTab'en tiltaler mig, så skyldes det udelukkende at:

1) De er pænt pakket ind med display og batteri, og kan derfor fungere både som klienter og servere.

2) De repræsenterer ikke et konkret produkt, men en bred COTS platform i rivende udvikling med næsten 1.000.000 solgte Android enheder dagligt.

3) Der er ikke mange ting man ikke kan interface med (selv om man måske til tider skal igennem nogle flere led, som i tilfælde med seriel port).

 • 1
 • 0
Casper Bang

Generisk... der er 2 generiske USB-Serial chips du finder i udstyr, enten fra Prolific eller fra FTDI. Man kan typisk se dette på driverne der følger med til et udstyret, eller også bare checke dmesg når man sætter dimsen ind i et USB stik på Linux. Jeg har bygget begge drivere, så du kan få begge hvis det er.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere