Få din egen GSM-lyttestation

To forskere har netop demonstreret, hvordan de med simpelt udstyr er i stand til at aflytte en krypteret GSM-samtale.

Snart er det ikke udelukkende de amerikanske overvågningsmyndigheder NSA, der med megastore servere er i stand til at hacke sig ind på en mobilsamtale.

To forskere har netop brugt en såkaldt black hat konference i Washington til at vise, hvordan de med simpelt udstyr er i stand til at aflytte en GSM-samtale. Det skriver erhvervsmagasinet Forbes.

Forskerne David Hulton og Steve Muller kunne vise, hvordan de var i stand til at opfange en mobilsamtale på flere kilometers afstand og i løbet af en halv time afkode samtalen vel og mærke på udstyr, der for computerdelen kun koster omkring 5000 kroner.

De to forskere oplyser, at de vil gøre deres metode offentlig tilgængelig, men også at de vil producere en endnu hurtigere version, der sætter afkodningshastigheden ned til 30 sekunder. Prisen på den hurtigere udgave vil ligge på mellem én million kroner og 2,5 millioner kroner.

Forskerne oplyser dog, at de ikke vil sælge den del af løsningen, der opfanger mobilsignalet, men udelukkende kodebryderen. De afviser også det problematiske i at sende produkter på markedet, der gør det muligt at aflytte ellers private samtaler med, at de ikke har opfundet en teknologi, der kan hackes, men kun påvist teknologiens svagheder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kristian Christensen

Jeg har haft samme tanker omkring GSM nettet.
Så vidt jeg ved har NSA fået lavet det således at en stor del af de bits der normalt bliver brugt i krypteringen er sat til 0 og derfor skulle gøre den langt svagere.
Jeg gad da godt se nærmere på den algoritme der er blevet anvendt til gsm.. eller tor for den sags skyld.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere