Få bykort på telefonen i udlandet uden katastrofale roaming-regninger

5 kommentarer.  Hop til debatten
Få bykort på telefonen i udlandet uden katastrofale roaming-regninger
Illustration: Apple.
Se her, hvordan man kommer igennem sommeren med fuldt opdaterede kort på sin smartphone og en telefonregning, der ikke eksploderer på grund af roaming.
29. juni 2011 kl. 14:28
errorÆldre end 30 dage

Sommeren står for døren, og campingvognen er pakket. Nu står den på tur rundt i Europa. Mange glemmer dog, at download af kort i udlandet til telefonen kan være meget dyrt, når mobilen begynder at æde gigabytes.

Løsningen er dog kun et par tastetryk væk, nemlig lokalt gemte kort. Til iPhone findes for eksempel applikationen OffMaps2, som downloader og gemmer kort direkte på telefonen. Det skriver bloggeren John Biggs hos New York Times.

OffMaps bruger kort fra OpenStreetMap til at vise kort, en gratis service som viser en masse attraktioner på kortet samt buslinjer, metrostop og hævemaskiner. Man kan også tilføje Wikipedia-søgninger omkring den by, man skal besøge, og om steder man gerne vil besøge. Appen kan downloades via iTunes og App Store mod en beskeden betaling.

Til Android findes for eksempel applikationen Mapdroyd, der også bruger OpenStreetMap-kort, og den er ganske gratis. Og ejer man en Symbian-telefon fra Nokia, kender man slet ikke til problemet, fordi der som standard er mulighed for at have kort gemt lokalt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En ulempe ved at slå dataroaming fra, når man skal bruge telefonen til at finde vej med, er dog en væsentligt sløvere GPS-lokalisering. Normalt vil GPS-chippen få hjælp fra telefonens andre radioer, som kan registrere hvilke mobilmaster og wifi-netværk, der er i nærheden. Disse oplysninger bliver lynhurtigt koblet med en database hos Apple eller Google, og dermed kan telefonen på få sekunder finde frem til sine nøjagtige position.

Uden dataforbindelse er der kun GPS-chippens forbindelse til satellitter tilbage til at nå frem til en position, og det kan nogle gange tage mange minutter, før der er bid.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
12. juli 2011 kl. 11:36

Til en bil med campingvogn ville jeg bruge Navit med Openstreetmap.http://www.navit-project.org/ som findes til bl.a. Android.

De fleste byer er ret godt dækket med OpenStreetMap. Og hvis der der skulle mangle nogle veje, hvor man er, så får man jo fornøjelsen af selv at tilføje dem. Det er lidt af en sport på mine ferier, men efterhånden er det svært at finde manglende veje, i alt fald i de store byer.

Navit Planet Extractor http://maps.navit-project.org/Er et rigtig godt system til at udvælge lige præcis de områder, man har brug for.

4
7. juli 2011 kl. 18:15

I dag har Google frigivet en ny Google Maps version, hvor de har map-download indbygget som en ekstra "labs" feature. Se her hvordan den aktiveres og benyttes:

http://www.youtube.com/watch?v=vSgcNTZ0afg

Kræver Android 2.1+

2
30. juni 2011 kl. 03:50

Desværre mangler OpenStreetMap gader, gadebetegnelser og bygningsbetegnelser rigtig mange steder i verden.

Til Android bruger jeg WorldExplorer, som er gratis og baseret på Google Maps. Jeg markerede et område på kortet, og så gik den igang med at cache 400 MB data (man kan undlade zoomniveau 19, 18 og 17, ellers fylder det for meget).

WorldExplorer er desværre noget skrammel at bruge i praksis, men sammenlignet med et par andre gratis alternativer er det det mindst ringe.

3
30. juni 2011 kl. 07:39

Google Maps er til orientering heller ikke fuldt dækkende verden over mht. de såkaldte vektorkort (de klassiske vejkort du kender) - især uden for vesteuropa er dækningen ikke nødvendigvis bedre end OpenStreetMap.

Vedr. OpenStreetMap til brug i storbyer verden over - så er der ganske god dækning - faktisk så har OpenStreetMap i mange byer mange flere gangstier og smutveje end hvad Google Maps tilbyder. Se fx den tyske undersøgelse fra 2010 http://www.microformats.dk/2011/01/25/tysk-openstreetmap-unders%C3%B8gelse-kommerciel-kontra-crowdsourcing-kortl%C3%A6gning/

1
29. juni 2011 kl. 15:11

Og til Android kan OsmAnd app anbefales - hvor man kan gøre det samme hvor det er openStreetMap som grundkorthttp://wiki.openstreetmap.org/wiki/OsmAnd

En anden iPhone apps med mulighed for at download openStreetMap er oMaps http://omapsiphone.com/

Til fritidsfolket med en Garmin GPSere så kan man også hente helt gratis OpenStreetMap kort til vandrere, MTB og cyklister - en guide herhttp://www.microformats.dk/2011/04/06/gratis-mtb-og-vandrekort-til-garmin-gps/