F-Secure: Antivirus til staten koster betydeligt mindre end 54 millioner

Selvom Økonomistyrelsen har oplyst en værdi af kontrakten på 54 millioner kroner, så er det langt fra den pris, som ordren på antivirus til de 75.000 arbejdspladser lyder på, oplyser F-Secure.

Sikkerhedsfirmaet F-Secure har vundet en ordre på at levere sikkerhedssoftware til den danske stat, men den pose penge, der følger med, rummer slet ikke de 54 millioner kroner, som Økonomistyrelsen skriver i offentliggørelsen af udbuddet.

F-Secure skal levere sikkerhedssoftware til at sikre omkring 75.000 arbejdspladser i statslige institutioner, og ordren omfatter F-Secures forretningspakke til dækning af klienter, servere og netværk. Men prisen lyder ikke på 54 millioner kroner, understreger F-Secures direktør i Danmark, Michael Dahl.

»Det ville give en pris pr. arbejdsplads på 720 kroner. Det er betydeligt mere end normalprisen, så det hænger ikke helt sammen. Jeg tror ikke, at hverken jeg eller nogen af de andre budgivere havde vundet med det bud,« siger Michael Dahl.

Den reelle pris er ikke offentliggjort, men ifølge F-Secure er den væsentligt lavere end 54 millioner kroner, da et af hovedkriterierne for udbuddet netop var at give staten en stor besparelse.

Kontakten med F-Secure løber i to år med mulighed for forlængelse i yderligere to år, og sammen med partneren Steria er det planen, at F-Secures løsning skal implementeres i løbet af i år. F-Secure leverer i forvejen sikkerhedssoftware til flere tusinde brugere i staten.

Som en del af kontrakten har kommunerne og regionerne også mulighed for at købe den samme løsning til den samme pris, og det har F-Secure store forventninger til.

»Det interessante for os er kommunesiden. Kommunerne er ikke tvunget, men har et stærkt incitament i at kunne købe til en favorabel pris pr. bruger,« siger Michael Dahl.

Ud over selve softwaren vil F-Secure også sammen med Steria bistå med supportydelser og hjælp til implementeringen i staten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Favrholdt

Hvorfor må vi ikke få at vide hvad det koster? Det er jo os allesammen der betaler (via skatten). Kunne journalisten ikke søge om aktindsigt så artiklen kunne få lidt fakta i stedet for løse rygter og spekulationer?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere