Ex-rektor i spidsen for ny it-sikkerhedskomité

Videnskabsminister Helge Sander (V) har udnævnt ex-rektor på Københavns Universitet Linda Nielsen til formand for ny it-sikkerhedskomité.
13. marts 2008 kl. 12:22
errorÆldre end 30 dage

Første skridt i etableringen af en ny it-sikkerhedskomité under Videnskabsministeriet er nu taget.

Videnskabsminister Helge Sander har udpeget professor, dr. jur. Linda Nielsen, Københavns Universitet, som formand for den nye it-sikkerhedskomité.

Bred erfaring

Linda Nielsen er i forvejen præsident for Kræftens Bekæmpelse og har tidligere været rektor for Københavns Universitet og formand for Etisk Råd.

»Med sin brede erfaring og stærke kompetencer, også i kommunikation med offentligheden, får Linda Nielsen en central opgave i arbejdet med it-sikkerhed. Vi skal udnytte teknologiens muligheder og samtidig beskytte borgernes ret til privatliv. Også den del af opgaven er Linda Nielsen særdeles kvalificeret til at løfte,« siger Helge Sander i en medfølgende pressemeddelese.

Bedre produktsikkerhed

Her hedder det endvidere, at den ny it-sikkerhedskomité skal sikre øget fokus på it-sikkerhed og bidrage til koordinering af it-sikkerhedsinitiativer i et partnerskab med væsentlige interessenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kommiteen skal blandt andet se på forbedring it-produktsikkerhed samt fremme sikker adfærd på nettet.

Komiteen får desuden deltagelse af repræsentanter fra
Dansk Industri/ITEK, IT-branchen, Dansk IT, Forbrugerrådet, Finansrådet, KL, Danske Regioner, Skatteministeriet, Justitsministeriet, Økonomi- og Erhvervsministeriet og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

»Etableringen af den ny it-sikkerhedskomité er et vigtigt led i organiseringen af it-sikkerhedsarbejdet i Danmark. De mange ønsker og krav om øget digitalisering skal følges af styrket opmærksomhed på it-sikkerheden. Borgere, virksomheder og myndigheder skal kunne være trygge, når de benytter de digitale muligheder,« siger videnskabsministeren videre i pressemeddelelsen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger