Ewire lukker - kunderne kan miste penge

14. april 2014 kl. 10:4210
Betalingsformidleren Ewire har været et populært alternativ til Nets hos danske webbutikker. Nu er virksomheden pludselig lukket - indtil videre uden begrundelse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er dårligt nyt for danske e-handlende, der er kunder hos Ewire. Den danske betalingsleverandør er nemlig lukket pr. 11. april. Det fremgår af en meget kortfattet besked på virksomhedens hjemmeside. Ewire, der bedst kan beskrives som en dansk pendant til Paypal, har været et populært alternativ for blandt andet webbutikker, der ønskede at modtage Dankort, Mastercard og andre betalingskort uden at lave en indløsningsaftale med Nets.

Ewire har endnu ikke meldt noget ud om omstændighederne for lukningen og har mandag formiddag ikke besvaret Version2s henvendelser. Dermed er det uvist, hvad der sker med kundernes penge. Og på diverse internetfora diskuteres det allerede flittigt, hvad der skal blive af de penge, som kunderne har på deres Ewire konti, hvis virksomheden går i betalingsstandsning. Netbutikker, der bruger Ewire, kan nemlige ende med at skulle afsende varer, uden at modtage betaling for dem.

Hvis man har købt noget på en webshop, der bruger E-Wire, så trækkes køberens penge med det samme og overføres til Ewire. Senere overfører Ewire så beløbet til kunden. Så alle de virksomheder, der har penge til gode hos Ewire for varer, der allerede er bestilt, står altså i en penibel situation, hvis virksomheden er gået konkurs.

Version2 vil forsøge fortsat at komme i kontakt med Ewire

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
14. april 2014 kl. 16:00

Tak for linket til de væsentlige oplysninger fra Finanstilsynet, Claus Jacobsen.

Med en vurdering som, at"Det er Finanstilsynets vurdering, at ledelsen i Ewire Danmark A/S siden tidspunktet for meddelelse af begrænset tilladelse til at udbyde betalingstjenester og til at udstede elektroniske penge i 2012, ved at acceptere de under sagsfremstillingen anførte kapital- og likviditetsmæssige forhold og fortsætte driften af virksomheden, ikke har udvist en forsvarlig adfærd i overensstemmelse med kravet herom i § 18 i lov om betalingstjenester og elektroniske penge.", må man uvægerligt tænke, om Ewire Danmark A/S allerede den 31. januar og senest den 18 marts i år, havde en vished om, at man ville lukke selskabet?

Efter en så sønderlemmende kritik fra Finanstilsynet og desuden en beskrivelse af klart uholdbare økonomiske forhold, virker det umiddelbart ret uforståeligt, at man i Ewire trækker "pinen" mindst en måneds tid (men muligt siden januar), førend man lukker ned. Ikke mindst når man udtrykkeligt ikke ønskede at indskyde kapital i foretagendet.

Det kunne være interessant at høre lidt om aktiverne i firmaet.

11
14. april 2014 kl. 16:22

det er aldrig godt at vide hvad det var for aktiver der var i firmaet, men umiddelbart lyder det virkelig som om at ledelsen ikke længere har ønsket at drive virksomheden. Hverken fra bestyrelsens eller direktionens side ser der jo ud til at være sket noget. Det er jo sådan set lidt synd at man har ladet stå til på den måde. Men det ser jo så også ud til at der kan være tale om personligt erstatningsansvar fra ledelsens side, når nu sagen får kurator og hele biksen bliver endevendt.

6
14. april 2014 kl. 14:48

Er faktisk lidt forbavset over det ikke har været sket noget før. Elendig platform med diverse konstante fejl, ubehøvlet support både over for firmaer og private kunder. Og ligger man det oven i deres erhvervs priser (som tilsvarer en indløsnings aftale direkte hos PBS/Teller, hvilket gør ewire konceptet totalt meningsløst) så er der ingen overraskelse at de endelig lukker.

Glæder mig til at se hvem der kommer til at overtage deres marked, forhåbentligt kan der komme en brugbar løsning ud af det :-).

3
14. april 2014 kl. 14:13

Jeg undrer mig lidt - hvor mange har faktisk læst det link Lars linker til? Så vidt jeg kan se er det hans personlige blog hvor han skriver om artikel topic og dermed er det en relevant kommentar. At han så har sin blog på sin firmahjemmeside er vel til at leve med. Ellers bør links vel helt generelt forbydes hvis vi er derude hvor det ikke er okay at lave links til en relevant blog post.

4
14. april 2014 kl. 14:33

Den diskussion kan Version2 tage med de betalende firmaer der reklamerer her! Gratisten kunne jo bare have skrevet sin mening uden at linke til egen side! (som han sikkert tjener penge på at vist)

5
14. april 2014 kl. 14:45

Ja klart - det er derfor man laver en blog, det er for at kopiere hele indholdet ud på andre sites frem for at linke til det..... Jeg kunne forstå harmen hvis det var en spam side eller totalt irrelevant, men det er jo netop præcist on-topic. At der så, hvis man leder lidt er nogle adwords reklamer på hans blog det kan jeg egentlig godt leve med.