EU’s nye center for cybersikkerhed skal ligge i Rumænien

Illustration: Cristicroitoru / Bigstock Photo
Bukarest bliver hjemsted for et nyt europæisk center for cybersikkerhed.

Rumæniens hovedstad Bukarest bliver hjemstedet for EU’s nye center for cybersikkerhed.

Det oplyser Det Europæiske Råd i en pressemeddelelse.

Det nye it-center skal være med til at forbedre koordineringen af både innovation og forskning på området for cybersikkerhed i EU. Samtidig skal investeringspuljer til sikkerhedsforskning og udvikling af nye teknologier samles i det nye center.

Ifølge Det Europæiske Råd blev Rumænien valgt til hjemsted for det nye center på grund af den dato, hvor centret kunne være køreklart i den rumænske hovedstad og derudover spillede »forbindelse, sikkerhed og interoperabilitet med it-faciliteter til at håndtere EU-finansiering" og eksistensen af et cybersikkerheds-økosystem« ind på beslutningen, skriver mediet Balkan Insight.

Beslutningen er en »exceptionel succes for Rumænien,« lyder det fra Bogdan Aurescu, der er Rumæniens udenrigsminister, i et opslag på Twitter.

»Den rumænske ekspertise indfor it er blevet anerkendt i EU. Rumænien er klar til at arbejde hårdt for et et europæisk cybersikkerheds-økosystem,« tilføjer han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Tomas Loft

Indfødte har fortalt mig, at det er det mest veldrevne og mindst korrupte område.

I følge Dektektor og DK statistik kræver det én herboende fra bulgarien og én fra Romanien før der er lige så stor sandsynlighed for at de to stjæler fra kassen som én dansker (altså er danskere dobbelt så ofte kriminelle). Så uanset hvad tyder det da på at de har lagt det et sikre sted end alt vores nationale IT.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere