EUs konkurrencesag mod Amazon kan koste tech-giganten 28 milliarder dollars

arkivbillede Illustration: Bigstock
Amazon kan ende med at skulle betale mere end 28 milliarder amerikanske dollars i bøde i forbindelse med en kommende konkurrencesag fra EU.

EU Kommissionen meddelte mandag, at den formelt indleder en konkurrencesag mod tech-giganten Amazon. En sådan sag kan ende med at koste virksomheden mere end 28 milliarder amerikanske dollars.

Det skriver Business Insider.

Mandag blev Amazon informeret om, at virksomheden med EU Kommissionens øjen har gjort sig skyldig i at overtræde EUs antitrust-lovgivning ved at misbruge sin dominerende markedsposition i Tyskland og Frankrig.

Læs også: Vestager og EU på vej med konkurrencesag mod Amazon

»Vi skal sikre, at dobbeltrolleplatforme med markedsstyrke, såsom Amazon, ikke fordrejer konkurrencen. Data om tredjepartssælgers aktivitet bør ikke bruges til fordel for Amazon, når den fungerer som en konkurrent til disse sælgere,« lød det fra konkurrencekommissær Margrethe Vestager i en udtalelse om sagen.

Hvis EU vinder sagen kan det føre til, at Amazon skal betale den største bøde, hvilket er 10 procent af en virksomheds årlige globale omsætning. Amazons omsætning på verdensplan var i 2019 280,5 milliarder dollars, og en bøde på 10 procent af den årlige omsætning vil derfor være omkring 28 milliarder amerikanske dollars.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Dahl

Amazon har med deres topledelses-godkendte adfærd, sagt følgende helt tydeligt til handelsdrivende på Amazon:

Kom og sælg dine vare på vores populære platform.

Hvis du sælger rigtig godt, så tager vi din forretning.

Eftersom de fleste handelsdrivende i 2020 er afhængige af et logistisk netværk til håndtering af globalt salg og distribution, så bliver konklusionen på et ureguleret Amazon:

Gå konkurs nu uden distribution eller vent til senere når Amazon tager din omsætning

Jeg hepper på Vestager.

  • 22
  • 0
#2 Martin Kofoed

Foreløbig har Vestager jo haft kæmpe succes med sine sagsanlæg. I alt er der kommet EUR 0,- ind i EU's kasser - enten fordi giganterne har held til at udskyde afgørelser nærmest uendeligt, eller også fordi Vestager har tabt med et brag.

Men for den danske presse er det en sejr i sig selv at kunne skrive om en dansk politiker, som slynger bøder ud til højre og venstre.

  • 3
  • 9
#3 Pernille Tranberg

ja regulering er ikke nok. det SKAL suppleres af handling fra virksomheder, organisationer, borgere, politikere og rollemodeller. så lad os forbrugere starte med at boycutte Amazon helt og holdent og i stedet handle lokalt (europæisk). hvis så også vi kunne få de danske myndigheder med på den samt alle politikerne.

hvad med at version2 lavede en rundspørge til alle danske politikere og spurgte 1) handler I på Amazon 2) hvad er jeres hovedkanal(er) når I skal ud med budskaber 3) hvilken browser bruger I mest 4) hvilken søgemaskine bruger I mest 5) hvilken videotejeneste 6) hvilken chattjeneste 7) hvilken webinartjeneste

så ville vi få et resultat, der viser at de fleste danske politikere - i deres adfærd - støtter virksomheder der bor i skattely og undergraver det demokrati, de kæmper for

walkthetalk
  • 16
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere