EUs konkurrencesag mod Amazon kan koste tech-giganten 28 milliarder dollars

11. november 2020 kl. 10:553
EUs konkurrencesag mod Amazon kan koste tech-giganten 28 milliarder dollars
Illustration: Bigstock.
Amazon kan ende med at skulle betale mere end 28 milliarder amerikanske dollars i bøde i forbindelse med en kommende konkurrencesag fra EU.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

EU Kommissionen meddelte mandag, at den formelt indleder en konkurrencesag mod tech-giganten Amazon. En sådan sag kan ende med at koste virksomheden mere end 28 milliarder amerikanske dollars.

Det skriver Business Insider.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mandag blev Amazon informeret om, at virksomheden med EU Kommissionens øjen har gjort sig skyldig i at overtræde EUs antitrust-lovgivning ved at misbruge sin dominerende markedsposition i Tyskland og Frankrig.

»Vi skal sikre, at dobbeltrolleplatforme med markedsstyrke, såsom Amazon, ikke fordrejer konkurrencen. Data om tredjepartssælgers aktivitet bør ikke bruges til fordel for Amazon, når den fungerer som en konkurrent til disse sælgere,« lød det fra konkurrencekommissær Margrethe Vestager i en udtalelse om sagen.

Hvis EU vinder sagen kan det føre til, at Amazon skal betale den største bøde, hvilket er 10 procent af en virksomheds årlige globale omsætning. Amazons omsætning på verdensplan var i 2019 280,5 milliarder dollars, og en bøde på 10 procent af den årlige omsætning vil derfor være omkring 28 milliarder amerikanske dollars.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
12. november 2020 kl. 07:16

ja regulering er ikke nok. det SKAL suppleres af handling fra virksomheder, organisationer, borgere, politikere og rollemodeller. så lad os forbrugere starte med at boycutte Amazon helt og holdent og i stedet handle lokalt (europæisk). hvis så også vi kunne få de danske myndigheder med på den samt alle politikerne.

hvad med at version2 lavede en rundspørge til alle danske politikere og spurgte

  1. handler I på Amazon
  2. hvad er jeres hovedkanal(er) når I skal ud med budskaber
  3. hvilken browser bruger I mest
  4. hvilken søgemaskine bruger I mest
  5. hvilken videotejeneste
  6. hvilken chattjeneste
  7. hvilken webinartjeneste

så ville vi få et resultat, der viser at de fleste danske politikere - i deres adfærd - støtter virksomheder der bor i skattely og undergraver det demokrati, de kæmper for #walkthetalk

2
11. november 2020 kl. 15:32

Foreløbig har Vestager jo haft kæmpe succes med sine sagsanlæg. I alt er der kommet EUR 0,- ind i EU's kasser - enten fordi giganterne har held til at udskyde afgørelser nærmest uendeligt, eller også fordi Vestager har tabt med et brag.

Men for den danske presse er det en sejr i sig selv at kunne skrive om en dansk politiker, som slynger bøder ud til højre og venstre.

1
11. november 2020 kl. 11:41

Amazon har med deres topledelses-godkendte adfærd, sagt følgende helt tydeligt til handelsdrivende på Amazon:

Kom og sælg dine vare på vores populære platform.

Hvis du sælger rigtig godt, så tager vi din forretning.

Eftersom de fleste handelsdrivende i 2020 er afhængige af et logistisk netværk til håndtering af globalt salg og distribution, så bliver konklusionen på et ureguleret Amazon:

Gå konkurs nu uden distribution eller vent til senere når Amazon tager din omsætning

Jeg hepper på Vestager.