Europol lukker Dark Web-markedsplads i omfattende operation

6. maj 2019 kl. 08:468
Europol lukker Dark Web-markedsplads i omfattende operation
Illustration: Ukendt fotograf / Wall Street Market.
Europol har i samarbejde med FBI og andre politimyndigheder lukket en af verdens største Dark Web-markedspladser. Det sker kort tid efter, at finsk politi lukkede markedspladsen Silkkitie.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Dark Web-markedspladsen Wall Street Market er blevet lukket ned af Europol i en verdensomspændende operation. Markedspladsen specialiserede sig i handel af narkotika, stjålne kreditkortoplysninger, skadelig software og andre ulovlige varer. Operationen var et samarbejde mellem Europol, Hollands politi, FBI og en række andre politimyndigheder.

Det skriver The Hacker News

I forbindelse med operationen har tysk politi også anholdt tre mænd, som sigtes for at have stået bag Wall Street Market – en markedsplads med over en million brugere og 5.400 tilknyttede forhandlere. To af disse forhandlere er blevet anholdt i Los Angeles, USA, for at have forhandlet narkotika via markedspladsen.

Ifølge Europol har politiet beslaglagt computerne, som drev det ulovlige marked, samt over 550.000 euro i kontanter såvel som Bitcoins og Monero svarende til et beløb på over en million euro.

Silkkitie er også blevet snuppet

Europol oplyser også, at finsk politi tidligere på året lukkede markedspladsen Silkkitie, også kendt som Valhalla Marketplace. Markedspladsen har opereret via TOR-netværket siden 2013. Også her førte efterforskningen til beslaglæggelse af store mængder kryptovaluta

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Efter Silkkitie-sitet blev lukket af myndighederne, har nogle af de finske narkohandlere flyttet deres aktiviteter til andre ulovlige handelssider i TOR-netværket, så som Wall Street Market,« skriver Europol.

63.000 salgstilbud blev for nyligt oprettet på Wall Street Market, og samtidig steg gebyret på salg via markedet fra to til seks procent.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
9. maj 2019 kl. 07:19

Gider ikke diskutere om fakta er fakta eller om fakta kan gradbøjes, fakta er at uanset hvordan du vil argumentere for det er der talrige eksempler på at TOR bliver monitoreret. Og ja https er TLS/SSL krypteret fra end to end, men som du selv siger så er det kun "lidt mere sikkert" det er jo ikke sådan at der ikke findes protocol værktøjer ;).

Men hvis man ønsker privacy så ja så er tor da en mulighed, men der er langt bedre alternativer hvis man ønsker sikkerhed. Vi snakker om folk der har været inde for at købe eller sælge Narkotika.. Men tusind tak for dit input, det er altid rart at blive bekræftet i at der er masser af folk der køber ind på at falsk sikkerhed også er en form for sikkerhed :)

7
8. maj 2019 kl. 09:53

Din trafik er KUN krypteret til og fra node'n med andre ord indgår du i et frivilligt Man In The Middle netværk..

Nej, det har ingen betyning, og Krypeteringen er med https end til end.

Men hvis man har mange flere noder, kan man sikkert øge muligheden for at se hvad der sker. Og man kan se hvad for side som en session besøger.

Men med https er indhold end to end krypteret.

At man selv deler, og er en del af noderne når man bruger TOR. Er ikke hjælp til "Man In The Middle netværk", men giver som jeg ser det, en bedre annonymitet og beskyttelse. Det betyder at din trafik bliver blandet med andre, og hvis din linje ikke er direkte overvåget, kan de ikke se om traffiken kommer fra dig eller andre.

TOR er sansynligvis sikkert, men brugeren skal passe meget på, med brug af andre tjenster samtidigt, logind og admindeligt sikkerhed. Brug evt en USB boot til en sikkert LINUX, når man er på nettet. Så jeg tror det er andre ting, hvor brugeren har ageret usikker, som har betydet at de har fanget nogle enkelte.

Tror mere det her viser at TOR VIKER. Ellers vil de jo have fanget nogle flere. Som en skriver hvorfor overtog de ikke server og bustet flere bruger. Sikkert fordi de ikke kunne, og udbyttet ikke stod mål med indsatsen. Vil tro hvis vi ikke snakket nako og våben, som der er masser af, men børneporno, så ville de have brugt resursene ? Det her kan virke som FUD, til at skræmme nogle væk fra at bruge et net de ikke kan overvåge eller styre ?

6
8. maj 2019 kl. 08:32

Kære Tommy

Det korte svar er ja, hvis man spendere et par timer på TOR's historie ville man vide at det var det amrikanske militær der brugte det til at starte med derefter forskellige stats organer. Senere blev det brugt så kinesere kunne komme på sider udenfor kina. Teknologien og svagheden bag tor netværket er at alle og enhver kan blive node, dermed er der mulighed for at det er en "Efterforskning enhed" du sidder og sender din trafik til. Din trafik er KUN krypteret til og fra node'n med andre ord indgår du i et frivilligt Man In The Middle netværk..

5
7. maj 2019 kl. 11:38

Er du sød at refere hvor der står noget om det i artiklen?

Det var ikke min pointe.

Pointen var, at politiet melder ud, at de er så super dygtige, at de har fanget nogen, fra det der farlige mørke web, og endda lykkedes med, at lukke et par hash boder, der ude. Jow, jow, i er da dygtige (klapper dem lidt på hovedet), men havde i tænkt lidt taktisk, så havde fiskene været større, og udbyttet enormt, og den store stygge bagmand (Hallandsen), var måske kommet frem fra sit skjul, så i endelig havde noget på ham.

I stedet kommer de nu med et par småfisk, og siger:" Se hvor meget vi kan udrette. Når bare vi er med i det store internationale samarbejde, så er selv Dark Web usikkert, for forbryderne!"

3
6. maj 2019 kl. 18:38

Er du sød at refere hvor der står noget om det i artiklen?</p>
<p>Man kan sagtens overvåge enkelte brugere af tor, uden at kunne overvåge tor netværket i sin helhed. Man har også mulighed for at monitorere et antal ind og udgangsnoder uden at kunne overvåge hele netværket.

På en eller anden måde må der jo foregå en fysisk handel, dvs. der må være en adresse, eller postadresse involveret.

Hvis man havde valgt i stilhed at overtage markedspladserne, uden at lade offentligheden vide noget - kunne man så have sporet de fysiske adresser, måske ved at ændre lidt på procedurerne, uden de kriminelle opdagede det? De er jo ikke altid verdens smarteste hoveder.

2
6. maj 2019 kl. 17:19

Så Interpol, og deres venner, kan altså overvåge TOR netværket, og spore specifikke brugere.

Er du sød at refere hvor der står noget om det i artiklen?

Man kan sagtens overvåge enkelte brugere af tor, uden at kunne overvåge tor netværket i sin helhed. Man har også mulighed for at monitorere et antal ind og udgangsnoder uden at kunne overvåge hele netværket.

1
6. maj 2019 kl. 14:02

Så Interpol, og deres venner, kan altså overvåge TOR netværket, og spore specifikke brugere. Hvorfor i al verden lukker de så siden, i stedet for bare, at køre ud og snuppe forhandlerne, og deres fortjenester? Nu har de nappet tre personer, med mindre formuer, hvis de havde fortsat overvågningen kunne de have stoppet 100 gange så mange, og beslaglagt milliarder. Ih, hvor vi gungrer!