Europol i aktion: 150.000 personer bestilte fire millioner cyberangreb

28. januar 2019 kl. 12:332
Europol i aktion: 150.000 personer bestilte fire millioner cyberangreb
Illustration: igor stevanovic/Bigstock.
En længerevarende aktion med Europol og politistyrker fra 19 lande har ført til flere sigtelser på folk, der har købt sig til DDoS-angreb.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I en koordineret aktion har Europol identificeret flere tusinde brugere, der har benyttet sig af hjemmesider til at købe cyberangreb. Det meddeler Europol , efter at man sidste år lukkede den ulovlige hjemmeside webstresser.org og arresterede bagmændene.

Hjemmesiden har tilbudt brugere at købe sig til DDoS-angreb, og mere end i alt 150.00 brugere har købt sig til 4 millioner cyberangreb, hvilket gør den til den største markedsplads for køb og salg af disse angreb.

Distributed Denial of Service

DDoS-angreb overbelaster servere ved at sende forespørgsler fra adskillige computere til den samme internetadresse i et tempo, der er for højt til, at hjemmesidens infrastruktur kan klare belastningen. Det fører til, at hjemmesiden bliver utilgængelig for den almindelige web-trafik.

Siden lukningen af webstresser.org er politiet i 19 lande blevet tilknyttet, og det har ført til yderligere efterforskning og flere sigtelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også i Danmark har man identificeret interessante IP-adresser, oplyser Rigspolitiet til DR.

»I forbindelse med efterforskningen har man identificeret 12 til 15 interessante IP-adresser i Danmark, hvor dansk politi har fundet ud af, hvem der gemmer sig bag,« siger Claus Birkelyng, leder af Nationalt Cyber Crime Center under Rigspolitiet, til DR.

Indtil videre har de danske efterforskninger ført til sigtelser af seks personer, som har bestilt angrebene for et beskedent beløb.

Personerne er sigtet for at overtræde straffelovens § 293, som giver op til 1 års fængesel til den, som uberettiget hindrer en anden i helt eller delvist at råde over ting. Straffen kan stige til 2 års fængsel, hvis overtrædelserne har mere systematisk eller organiseret karakter.

Nedlukningen af webstresser.org har ifølge Europol ført til, at DDoS-angreb er faldet med 60 pct.

Indsatsen mod hjemmesider, der sælger DDoS-angreb, har også ført til, at FBI i slutningen af 2018 beslaglagde 15 af disse sider. I Rumænien har politiet tidligere slået til mod bagmænd for to mindre DDoS-platforme, og også her blev der beslaglagt digitale informationer på sidernes brugere.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
29. januar 2019 kl. 12:57

Jeg vil endda sige at slle lande der ikke vil hjælpe med det her, ikke er voksne nok til at have internet, så ledningerne må klippes også selv om det er mange.

Noget som vil hjælpe, luk helt for de IP hvorfra angrebnede kommer, på grund af inficeret enheder. Evt giv en advarsel og 3-4 dage, til at få styr på enheder.

Hvis det ikke virker, så luk for forbindelsen, når vedkommnede som er ansvarlig for den pågældende linje, kan dokumentere at virus er væk, og man fremad rettet har øget sikkeheden så åbnes der.

I gentagende tilfælde må der udeles flere og flere karansdage, før man efter følgende kan komme på. Så får man også lidt tid, til at tænke på om det er billigere at få styr på sikkerheden, end at undvære Internettet.

Hvis nogle mener at virksomheder og firmaer kan bliver hårdt ramt. Hvis Intenettet er så vigtigt, så bør det der jo bruges resuser, så man får styr på enheder. Desuden kan mange virksomheder, uvidende eller bare i sløseri , have enheder som der er ramt. De får besked om at gøre noget ved det, med et sådan tiltag. Mange private synes måske deres PC er lidt langtsom, de er også opmærksom på lidt underligt, og at der ikke kommer opdateringer, at antivrus er slået fra, eller brokker sig. Men de gider ikke at gøre noget ved det, da de jo stadigt kan bruge pc. De vil også få gjort noget ved det, med sådan tiltag

Kan i huske hvordan TDC mistet deres status som mail afsender, på grund af SPAM mail afsendt fra dem. Tror de har haft styr på det siden.

Muligheden for at tage forbindelser ned bør også gælde ISP, hvis nogle har specelt meget SPAM eller enheder som er ramt. Og man underetter dem, og de ikke fortager sig noget. Samme tur.

1
28. januar 2019 kl. 16:24

Hvis den slags tiltag skal være effektive, skal der flere lande med. Herunder især Rusland, Ukraine og Kina.

Jeg vil endda sige at slle lande der ikke vil hjælpe med det her, ikke er voksne nok til at have internet, så ledningerne må klippes også selv om det er mange.