Europol, FBI og sikkerhedseksperter lukker kæmpe botnet

Illustration: 13FTStudio/Bigstock
Europol og deres nordmaerikanske kollegaer har lukket kæmpe botnet med hjælp fra Microsoft og ESET.

Det massive Andromeda botnet er fortid ifølge en pressemeddelelse fra Europol. Sammen med FBI, Microsoft og sikkerhedsfirmaet ESET lykkedes det efterforskerne at slukke for netværket, og en mistænkt bagmand er anholdt i Hviderusland.

Botnettet er associeret med 80 forskellige typer af malware, og inficerede omkring en million maskiner hver måned. Da der blev slukket for netværkets kontrolservere den 29 november i år blev traffik fra to millioner ip-adresser afledt til sinkholes af Microsoft.

»Dette er endnu et eksempel på, hvordan vi med internationalt politiarbejde og partnerskab med private partnere kan takle de vigtigste cyberkriminelle, og den infrastruktur de bruger til at distribuere malware på global skala,« siger Steven Wilson, chefen for Europols cybercrime afdeling EC3, i en pressemeddelelse.

Spredte malware

Målet med botnettet var ifølge Europol at sprede andre typer af malware. Netværket blev dog også observeret i brug sammen med et andet botnet kaldet Avalanche, der ligeså spredte malware, og som alene i Tyskland forårsagede skader for €6 mio. (44,7 mio. kr.) på banksystemer.

Et af de malwaretyper, som er associeret med Andromeda botnetter, er Gamerue. Den blev skabt i 2011 og blev solgt som pakkeløsning på hackernes udgaver af Den Blå Avis på det mørke net. Malwaren kunne sågar modificeres med plugins, der lod køberen installere en keylogger eller bagdøre, der lod dem forbinde tilbage til offerets computer, skriver ESET i en pressemeddelelse.

»Det klare budskab her er, at partnerskabere mellem det offentlige og det private kan ramme disse kriminelle og gøre internettet mere sikkert for os alle,« siger Wilson i pressemeddelelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder