Europol arresterer købere og sælgere af infiltrerende hacker-værktøj

Illustration: Hynek Moravec
Europol arresterede både købere og sælgere af redskabet Imminent Monitor RAT, der kan give hackeren komplet kontrol over et offers computer fra en ekstern position.

EU's politienhed, Europol, har arresteret 13 mennesker, der alle anklages for at være en del af et organiseret netværk af cyberkriminelle.

De arresterede anklages for enten at have købt eller solgt et værktøj, der kan bruges til at infiltrere en tilfældig persons computer langvejsfra.

Det skriver Thehackernews.com

Værktøjet går under navnet Imminent Monitor Remote Acces Trojan, eller IM-RAT og kan anvendes af hackere til at få adgang til og overtage kontrollen af en udvalgt computer uden at være fysisk til stede i samme rum som denne computer.

Læs også: Belgiske myndigheder har udført cyberangreb mod IS-medier

124 lande

Ifølge Europol har de anklagede solgt dette værktøj til 14.500 mennesker, og det er blevet anvendt mod titusindvis af ofre i 124 forskellige lande.

Værktøjet var ifølge Europol både nemt at bruge og kostede kun 170 kr. at få fat i, hvorfor EU's politienhed tilskriver værktøjet en vis fare.

Læs også: Antiransomware-projekt har fjernet ransomware for over 100 millioner dollars

Ifølge Europol blev værktøjet primært brugt til at stjæle login-informationer og bankinformation på intetanende ofre.

Udover arresten af købere og sælgere har Europol også deaktiveret værktøjets funktioner, således at det hverken kan købes af nye brugere eller anvendes af folk, der allerede har købt det.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Tommy Calstrup

Udover arresten af købere og sælgere har Europol også deaktiveret værktøjets funktioner, således at det hverken kan købes af nye brugere eller anvendes af folk, der allerede har købt det.

Mon ikke der findes en kopi, eller to, der ude i cyber, som stadig virker, og som nu kan sælges for det dobbelte?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere