Europol arresterer 95 e-handelssvindlere for mere end 20.000 falske korttransaktioner

25. juni 2018 kl. 15:034
Europol arresterer 95 e-handelssvindlere for mere end 20.000 falske korttransaktioner
Illustration: Bigstock.
Europol har arresteret 95 e-handelssvindlere i en fælles operation på tværs af 28 lande. Svindlerne havde foretaget mere end 20.000 transaktioner på stjålne kort for over 8 millioner euro.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Rettet 26. juni kl. 07:41. Europol arresterede fra 4. – 15. juni 95 e-handelssvindlere i en politiaktion støttet af 28 lande, herunder Danmark. Svindlerne har stået for over 20.000 korttransaktioner på stjålne kort for en samlet værdi af over 8 millioner euro, skriver Europol i en pressemeddelelse.

Mere end 200 huse er blevet gennemsøgt af politiet, som har konfiskeret elektroniske enheder, kortdata, penge og stoffer.

Falske internetbutikker

Omkring 80 procent af kreditkortsvindel i dag foregår ifølge Europol på internettet.

Svindlerne opstiller internetbutikker, hvor alting sælges til halv pris. Når kunder foretager indkøb på hjemmesiden, bruger svindlerne stjålne kreditkort, købt på det såkaldte dark web, til at indkøbe varen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Køberen får sin vare, og svindlernes butikker har ofte tusindvis af glade anmeldelser fra kunder, som har fået dyre mærkevarer til en meget lav pris. Kunderne ved ikke, at deres egne kreditkortinformationer er blevet stjålet, og siden kan videresælges på dark web, eller bruges til det næste køb på svindlernes side.

Fortsat indsats

Europol vil følge op med en kampagne, som skal skabe bevidsthed om problemet med svindel i e-handel under hashtagget #BuySafePaySafe.

Ifølge Europol har deres efterforskning vist, at svindel med e-handel i høj grad er en del af den organiserede kriminalitet i Europa. Der er forbindelser til andre type kriminalitet på internettet som phishing og malwareangreb.

Aktionen markerer starten på adskillige efterforskninger, og Europol forventer at foretage flere anholdelser i de kommende måneder.

Af en tidligere version af denne artikel fremgik det at værdien af det kortrelaterede tyveri var på et milliardbeløb. Det skal være millioner. Redaktionen beklager.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
Redaktionschef -
26. juni 2018 kl. 07:43
Redaktionschef

Tak! - det er straks rettet. Redaktionen beklager.

2
25. juni 2018 kl. 21:50

Milliarder...det er voldsomt! 400.000 Euro per transaktion!

Europol angiver beløbene i millioner

1
25. juni 2018 kl. 16:00

At vende et kort, og skulle taste 3 extra tal , er ikke styr og mere sikkerheds.

Et engang elektronisk kreditkort, med fast kreditgrænse, og låse til en producent, kan være en lønnings.

Men går ind på sin egen kort udbyders hjemmeside, og får udstedt et kort med selvvalgte egenskaber. Som f eks brug til fast månedlig betaling. Man kunne også udstede et midlertidigt fysisk kort, til brug på ferie. Det skulle så kun kunne bruges i vedkommende land, og til "turist" ting.

Hvis kortudsteder og banker ALTID skulle erstat alt misbrug og svindel. Og holde kortholder fuldt skadesløs, så var sådan, eller lignende tiltag lavet i går.