I en koordineret aktion har Europol identificeret flere tusinde brugere, der har benyttet sig af hjemmesider til at købe cyberangreb. Det meddeler Europol , efter at man sidste år lukkede den ulovlige hjemmeside webstresser.org og arresterede bagmændene.
Hjemmesiden har tilbudt brugere at købe sig til DDoS-angreb, og mere end i alt 150.00 brugere har købt sig til 4 millioner cyberangreb, hvilket gør den til den største markedsplads for køb og salg af disse angreb.
Siden lukningen af webstresser.org er politiet i 19 lande blevet tilknyttet, og det har ført til yderligere efterforskning og flere sigtelser.
Også i Danmark har man identificeret interessante IP-adresser, oplyser Rigspolitiet til DR.
»I forbindelse med efterforskningen har man identificeret 12 til 15 interessante IP-adresser i Danmark, hvor dansk politi har fundet ud af, hvem der gemmer sig bag,« siger Claus Birkelyng, leder af Nationalt Cyber Crime Center under Rigspolitiet, til DR.
Indtil videre har de danske efterforskninger ført til sigtelser af seks personer, som har bestilt angrebene for et beskedent beløb.
Personerne er sigtet for at overtræde straffelovens § 293, som giver op til 1 års fængesel til den, som uberettiget hindrer en anden i helt eller delvist at råde over ting. Straffen kan stige til 2 års fængsel, hvis overtrædelserne har mere systematisk eller organiseret karakter.
Nedlukningen af webstresser.org har ifølge Europol ført til, at DDoS-angreb er faldet med 60 pct.
Indsatsen mod hjemmesider, der sælger DDoS-angreb, har også ført til, at FBI i slutningen af 2018 beslaglagde 15 af disse sider. I Rumænien har politiet tidligere slået til mod bagmænd for to mindre DDoS-platforme, og også her blev der beslaglagt digitale informationer på sidernes brugere.