Europas nye privacy-love er en guldgrube for sikkerhedsfirmaer

6. juni 2017 kl. 09:00
Langt flere virksomheder vil få brug for professionel hjælp til at sikre deres europæiske kunders data.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De nye EU-love, der stiller langt skrappere krav til dataindehavere, vil tvinge europæiske it-virksomheder til at bruge langt flere penge på at sikre dem selv og deres data digitalt.

Konkret forventes det, at udgifterne til it-sikkerhed for europæiske virksomheder vil stige hele 16 procent på et enkelt år frem til 2018, vurderer selskabet Canalys ifølge theregister.co.uk.

Ifølge Theregister kæmper store som små virksomheder i skrivende stund med at vurdere deres såkaldte GDPR-klarhed, der er en værdi for, hvor sikkert data opbevares i virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vores undersøgelser viser, at der er en kæmpe forskel virksomhederne imellem i forhold til, hvor klar de er til at de nye regler træder i kraft i maj 2018,« siger senioranalytiker hos Canalys, Nushin Vaiani til Theregister.

»Små og mellemstore virksomheder har især problemer med at mønstre midler nok til at sikre virksomheden i forhold til GDPR, men med de store bøder som de risikerer ved ikke at overholde reglerne er det bedre at investere nu end gå bankerot over en bøde, siger nushin Vaiani til Theregister.

Han fortæller desuden, at ransomwarebølger, som den seneste Wannacry-bølge, har en forstærkende effekt på spendervilligheden i europæsike virksomheder.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger