Europæiske teleselskaber vil levere skræddersyede reklamer baseret på telefonnummer

14. februar kl. 10:124
Vodafone
Illustration: Fabian Horst/Wikimedia Commons.
Hvis brugeren giver sit mobil- eller fastnetnummer genererer platformen en unik digital kode, der »vil give brands og udgivere mulighed for at genkende brugere på deres hjemmesider eller applikationer »på et pseudonym basis«, gruppere dem under forskellige kategorier og skræddersy deres indhold til brugeren.
Artiklen er ældre end 30 dage

Fire europæiske teleselskaber er gået sammen om at skabe en digital marketing-platform, der skal gøre det muligt for »forbrugeren at aktivere kommunikation fra brands via udgivere« uden at vedkommendes data indsamles, distribueres og opbevares af ikke-europæiske selskaber.

Med andre ord skal platformen muliggøre skræddersyede reklamer, uden at data ender hos selskaber som Google, Facebook, Apple og Amazon.

Det skriver The Register efter, at Europa-Kommissionen fredag godkendte, at teleselskaberne Deutsche Telekom, Orange, Telefónica og Vodafone går sammen i et joint venture. Selskaberne er fra henholdsvis Tyskland, Frankring, Spanien og UK.

»Såfremt brugeren giver samtykke vil projektet generere en unik digital kode, der stammer fra brugerens mobil- eller fastnetabonnement. En sådan kode vil give brands og udgivere mulighed for at genkende brugere på deres hjemmesider eller applikationer på et pseudonym basis, gruppere dem under forskellige kategorier og skræddersy deres indhold til specifikke brugergrupper,« skriver Europa-Kommissionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»De eneste data, der deles, er et pseudo-anonymt digitalt token, der ikke kan reverse-engineeres. Forbrugere kan frit tilmelde sig eller nægte samtykke med et enkelt klik, ligesom de kan tilbagekalde alle andre givne samtykker enten på brandets eller udgiverens hjemmeside eller via en dedikeret, let tilgængelig privacy-portal,« skriver Vodafone i en pressemeddelelse.

Læs også: Erhvervsakademier står til ekstraregning på 35 millioner kroner for forsinket it-system

Vodafone har allerede kørt forsøg med platformen i Tyskland, og de fire selskaber har forpligtet sig til at gøre platformen tilgængelig for andre. Joint venture-selskabet drives fra Belgien.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
15. februar kl. 10:51

Hvis brugeren giver sit mobil- eller fastnetnummer genererer platformen en unik digital kode, der »vil give brands og udgivere mulighed for at genkende brugere på deres hjemmesider eller applikationer

Allerede i dag, er der desværre på mange hjemmesider og applikationer indlejret tracking på "chekud-siden", hvor telefonnummer SKAL indtastes ift. pakkelevering. Det er et fåtal af gode virksomheder, hvor de har konfigureret deres hjemmesider og applikationer lovligt/korrekt ift. "cookie"-samtykke", hvor tracking ikke indlæses.

3
14. februar kl. 11:42

De eneste data, der deles, er et pseudo-anonymt digitalt token, der ikke kan reverse-engineeres.

Det er i alle henseender ligesom et ID lagret i en cookie. Den vil følge brugeren på tværs af alle sider/sites/domæner man besøger.

Det kan ikke læses af links hvor IDet placeres i praksis. Er det noget man etablerer per browser/device eller har de fundet en teknik uden om browseren til at medsende ID?

Men det er allerede standard viden, at ID på tværs af domæner lader udbyderen af ID tage penge for at levere profilerings informationer til den sælgende part. Det er det Google lever af.

Dvs. forsikringsselskaber kan købe en risiko profil for et ID baseret på f.eks. skiferieaktivitet eller besøg på websites der sælger varer forbundet med dyrere forsikrings-tagere.

Og flyselskaber kan løbe righeds profil for et ID, så flysæder og hoteller bliver dyrere jo flere penge man har, eller jo mere desparat man har forsøgt at booke i en periode.

Det lyder som et dejligt forbrugervenligt ID.

1
14. februar kl. 11:00

Er det bedre, fordi det ikke er Google, Facebook, Apple og Amazon, der profilerer? Det har jeg svært ved at se.