Europæiske startups udkonkurrerer amerikanske modparter

Europæiske tech-startups med en værdi på mere end én mia. dollars har det seneste år generet mere end dobbelt så meget i indtægter som deres amerikanske modparter.

Enhjørninger bliver de kaldt. De er tech-startups med en værdi på mere end én milliard dollars, og tidligere har de største især været kendt for at holde til huse i USA og særligt i Silicon Valley.

Men noget tyder på, at succes-balancen nu har skubbet sig i europæisk favør. De seneste 12 måneder har de europæiske enhjørninger således i gennemsnit genereret omkring 2.100 mio. kroner i indtægter, mens deres amerikanske modparter har genereret mindre end 900 mio. kroner i gennemsnit.

Læs også: Er der enhjørninger i Danmark? hvordan man udregner værdien af vækstfirmaer

Det viser en undersøgelse foretaget af den engelske investeringsbank GP Bullhound, ifølge Business Insider.

GP Bullhound fremhæver den europæiske evne til at fokusere på bæredygtig vækst, som årsag til modstandsdygtighed i det europæiske tekonologi marked frem for amerikanske tilstande, hvor umådeholdenhed fører til ustabilitet.

Samtidig mener GP Bulldog, at de europæiske enhjørninger er langt sundere i forhold til værdiansættelser, der generelt er meget lavere end de amerikanske.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere