Europæiske softwarefirmaer er trætte af Onedrive-bundle: Kræver EU-sag mod Microsoft

Det er konkurrenceforvridende, når Microsoft bundler en tjeneste som OneDrive med Windows 10, mener samarbejdet 'Coalition for a level playing field'. Illustration: Flickr/Aaron Yoo (CC BY-ND 2.0)
Ved at bundle tjenester som OneDrive og Teams sammen med Windows 10 og Windows 11 forvrider Microsoft markedet. Det mener en koalition af europæiske softwarefirmaer, og derfor klager de nu til EU-Kommissionen.

Knap 30 europæiske softwarefirmaer er gået sammen under navnet 'Coalition for a level playing field' og klager til Europa-Kommissionen over Microsofts konkurrenceforvridende adfærd. Firmaerne kræver, at EU sikrer lige markedsvilkår og frie valg til forbrugerne, når det kommer til eksempelvis cloud- og VoIP-markedet.

Det skriver Computerworld.

'Coalition for a level playing field' med det tyske cloud-selskab Nextcloud i spidsen mener, at Microsoft forvrider konkurrencen på markedet ved at bundle tjenester som OneDrive og Teams sammen med Windows 10 og Windows 11.

I en pressemeddelelse siger administrerende direktør i og grundlægger af Nextcloud Frank Karlitschek, at det minder om, hvad Microsoft i over et årti gjorde på browser-markedet.

»Sammen med de øvrige selskaber i sammenslutningen beder vi de europæiske konkurrencemyndigheder om at sikre et lige marked, sikre brugerne et frit valg og sikre, at konkurrencen får en rimelig chance,« siger Frank Karlitschek.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Anders Olesen

Jeg har ret svært ved at komme på europæiske firmaer, der med fornuft kan hævde at være konkurrenter til OneDrive eller Teams? Ender sådan noget her ikke bare i en masse advokatregninger og så skal microsoft lave en europæisk version af Windows uden de her features præinstalleret, som tilfældet tidligere var med media player og internet explorer?

 • 1
 • 3
#2 Gert Agerholm

Det er muligt at det indgår, men man skulle i høj grad kigge på Office365 delen i stedet for Windows 10/11, det er efter min mening her forvridningen sker.

Microsoft har en pris for deres Office365. Det er ikke her "problemet" ligger. Uligheden opstår ved at man kan tilføje Teams og mail for et meget lille beløb, langt under hvad andre som f.eks Zoom kan tilbyde et abonnement.

Det betyder i praksis at hvis man kigger på pengene, så er der ingen som vil gå ud og abonnere på andet som Outlook og Teams hvis man allerede har en Office365 kontor pakke. Det er efter min mening her Microsoft udnytter deres domminerende position på Office markedet, hvilket man efter hvad jeg ved ikke må, udnytte et kvai monopol til at komme ind på andre områder.

Det undrer mig så også at der i alle Windows 10 og 11 installationer er henvisninger til Office og Teams, det skla aktivt fjernes hvis man ikke ønsker det. Det har så med sagennen Windows 10/11 og Teams at gøre.

 • 6
 • 2
#5 Emil Hempel

Tænker bare det ville være sundt at tvangs opsplitte Microsoft således Microsoft skulle afregne sine søster selskaber på markeds vilkår og derigennem skabe en mere lige konkurrence. Helt enig i en stor del af forvridningen kommer igennem bundels med forskellige software som ikke kan opnås igennem andre leverandøre end Microsoft selv.

 • 4
 • 2
#6 Thomas Christensen

Det er da også fint nok med europæiske firmaer, som meget få kender, medmindre man har forsøgt Libre/Openoffice, men vægten må formodes at komme fra USA og i særdeleshed Salesforce.

Efter købet af Slack er jo sammen med Google eneste konkurrent til O365. Her er bundlingen jo en gigantisk hurdle, og for specielt Salesforce, da Google også arbejder med bundling og indsovsning fra andre kanaler. Der skal godtnok ske noget hos Marc Benioff og Co, hvis de skal bruge salgsplatforme til at få listet Slack ind i et MS domineret miljø.

Zoom kan man da godt argumentere for i en eller anden form, men uden andet i pakken er de ret reduceret til BtC og det offentlige. Samme med Cisco Webex, som er gået fra markedsleder til pimært at have få globale firmaer som kunder.

I samme isolerede produktgruppe som Zoom er det også problematisk for Dropbox. Hvorfor skal jeg betale det samme hos Dropbox som for 1TB Onedrive, hvor jeg får O365 med gratis.

Det er bare svært at se, hvad der skal komme ud af det. Afkobling og højere priser? En velkomst skærm med mulighed for at tilvælge Slack?

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere