Europæiske finansministre vil beskatte digitale kæmper hårdere

Illustration: Bigstock
I dag betaler de store multinationale digitale kæmper som Facebook, Google eller Amazon kun skat af deres overskud, men det vil europæiske finansministre nu sammen ændre på.

Det var Frankrig, der startede kampen, men andre europæiske lande kom hurtigt med på en fælles udtalelse, der skal få flere penge fra it-selskaberne ud i statskasserne hos de europæiske lande.

»Vi bør ikke længere acceptere, at selskaber driver forretning i Europa, mens de betaler et minimum til statskasserne,« skriver de fire ministre i et brev, der er sat af Reuters.

Det er de fire finansministre Bruno Le Maire (Frankrig), Wolfgang Schaeuble (Tyskland), Pier-Carlo Padoan (Italien) og Luis de Guindos (Spanien), der sammen har underskrevet udtalelsen, der er sendt til EU's ledelse, der for tiden er i Estland.

Skal betale skat, hvor pengene tjenes

De opfordrer EU-kommissionen til at lave en mere ligestillet skat på omsætning, så giganterne skal betale et niveau, der svarer til, hvad selskabsskatten er i landet, hvor pengene faktisk tjenes.

Læs også: EU tester cyber-forsvar i simuleret hackerangreb

Der er nu planlagt et møde mellem de europæiske ministre 15.-16. september, hvor muligheden for en permanent europæisk lovændring vil blive diskuteret.

Især Frankrig skubber på, da de tidligere forgæves har forsøgt at indkræve skat af handel, der foregik i Frankrig, hvor selskaberne dog betalte skat i et andet land - det betød bl.a., at Google ikke skulle betale 1,1 milliarder euro.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Maciej Szeliga

...jeg bestiller en server hos f.eks. Amazon til at køre i et af datacentre i Asien ?

Amazon er en virksomhed fra USA, tjenesten ydes i Asien (f.eks. Tokyo)... og tjenesten er tilgængelig worldwide... skal mine $70 beskattes i USA eller i Japan og hvorfor skulle de beskattes i EU når EU aldrig er berørt ?

NB. Jeg valgte Amazon da jeg selv har servere i AWS i Frankfurt men hvis prisen stiger i Frankfurt pga. beskatning så rykker man bare serveren til Asien eller Sydamerika (så længe det ikke er kritisk at den er i EU).

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere