Europæiske demokrati-organisationer ramt af russiske spearphishing-angreb

Hackerangreb mod demokratiske institutioner intensiveres, mener Microsoft.

Flere demokratiske institutioner blev i efteråret ramt af en række hackerangreb, hvor de fleste menes at komme fra hackergruppen Strontium - også kendt som Fancy Bear.

Det skriver Microsoft, som opdagede angrebene, i et blogindlæg.

Der er tale om såkaldte spearphishing-angreb, hvor hackerne i de fleste tilfælde har lavet ondsindede URL-adresser og falske e-mailadresser for at få adgang til medarbejderes brugeroplysninger og derigennem sprede malware.

Angrebene har hovedsageligt været rettet mod tænketankerne German Council on Foreign Relations, German Marshall Fund og nonprofitorganisationen Aspen Institute.

Microsoft har fundet i alt 104 konti, der har været forsøgt ramt. Kontiene tilhører belgiske, franske, tyske, polske, rumænske og serbiske medarbejdere fra de tre organisationer.

Danmark får beskyttelsesprogram

Cybertrusler mod demokratiet bliver ved med at stige, mener Microsoft, som derfor nu udbreder deres gratis beskyttelsesprogram AccountGuard til endnu flere lande - blandt andet Danmark.

Programmet, som blev lanceret sidste år, bliver udbudt til politiske kandidater, partier og valgkontorer samt tænketanke og NGO’er, som beskæftiger sig med demokrati. Programmet vil ifølge Microsoft sende notifikationer, når der er risiko for cyberangreb.

»Lige præcis over for denne kundegruppe synes vi, at vi har et ansvar, der går ud over det at være en kommerciel virksomhed, for at sikre, at alle vores demokratiske processer er beskyttet i sådan en valgsituation, som vi står i nu,« udtaler Marianne Dahl, administrerende direktør i Microsoft Danmark, til Ritzau.

Udover Danmark er de nye lande Frankrig, Tyskland, Sverige, Holland, Finland, Estland, Letland, Litauen, Portugal, Slovakiet og Spanien. Indtil videre har AccountGuard kun været udbudt i USA, Storbritannien, Canada og Irland.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize