Den Europæiske Centralbank er blevet hacket

Oplysninger om 481 abonnenter på et af bankens nyhedsbreve er blevet stjålet. Der er ikke blevet kompromitteret markedsfølsomme data, oplyser Den Europæiske Centralbank.

Cyberkriminelle har udført et malware-angreb mod Den Europæiske Centralbank, og det har ført til, at en af bankens websider måtte lukke ned torsdag.

Det skriver Forbes og flere andre internationale medier.

Den Europæiske Centralbank har selv bekræftet angrebet i en pressemeddelelse, hvor banken uddyber, at »uautoriserede parter« har formået at bryde ind i bankens såkaldte Bird-webside, som bliver hostet af en ekstern udbyder.

Bird-hjemmesiden (Banks Integrated Reporting Dictionary) er en tjeneste, der bruges af bankbranchen selv. Hjemmesiden stiller oplysninger til rådighed for, hvordan branchen kan lave statistik og tilsynsrapporter.

Ifølge Centralbanken er Bird fysisk adskilt fra Centralbankens interne og eksterne systemer, så hackerne har ikke haft adgang til bankens interne systemer. Der er heller ikke blevet kompromitteret markedsfølsomme data, men det lykkedes for hackerne at stjæle mailadresser, navne og titler på de 481 abonnenter af Bird-nyhedsbrevet.

Der er gået flere måneder, før Den Europæiske Centralbank opdagede angrebet. Ifølge Reuters blev den eksterne udbyder, der hoster Bird-webstedet, angrebet tilbage i december 2018.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere