Europæisk organisation for el-operatører ramt af cyberangreb

Illustration: Nuttsue / BigStock
It-kriminelle har haft adgang til administrative systemer hos den europæiske organisation for elnet-operatører, ENTSO-E.

ENTSO-E, den europæiske samarbejdsorganisation for operatører af el-net, har været udsat for et vellykket hackerangreb.

I en pressemeddelelse skriver organisationen, der blandt andet tæller danske Energinet blandt sine medlemmer, at it-kriminelle har haft adgang til den administrative del af netværket.

»ENTSO-E har for nylig fundet beviser på et succesfuldt cyber-indbrud på organisationens kontor-netværk,« hedder det i pressemeddelelsen.

»Der er blevet gennemført en risikovurdering, og der er nu nødplaner på plads for at mindske risici for og påvirkning af eventuelle yderligere angreb. Det er vigtigt at notere, at ENTSO-E kontornetværket ikke er forbundet til nogen operationelle TSO-systemer (Eksempelvis Energinet i Danmark, red.).«

Hos den norske transmissionsoperatør, Statnett, der er medlem af ENTSO-E ligesom danske Energinet, tager man hændelsen meget alvorligt.

»Vi ser alvorligt på dette cyber-indbrud hos ENTSO-E, og vi arbejder nu på at få et tydeligt billede af, hvad der er sket. Vi undersøger hændelsen, og vi har gennemført tiltag på vores side for at begrænse risikoen. Indtil videre er der intet, der tyder på, at hændelsen har påvirket Statnetts IT-systemer,« udtaler koncerndirektør for IT i Statnett, Beate Sander Krogstad.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere