Europa Parlamentet vil splitte Google op

24. november 2014 kl. 08:415
Endnu et kapitel til den efterhånden store splid mellem Europaparlamentet og Google bliver i disse dage skrevet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Europaparlamentet er ved at forberede en ikke-bindende resolution om at splitte Googles søgemaskineoperationer i Europa. Det skriver Reuters.

De Europæiske politikere bliver nemlig mere og mere bekymrede over Googles og andre amerikanske virksomheders magt over internetindustrien. De søger derfor en metode til at stække deres magt.

Og selvom Google ikke direkte er nævnt i forslaget, så formodes det, at Google er blandt de virksomheder, hvis magt skal stækkes, da de står for 90 procent af det europæiske søgemarked.

En løsningsmulighed lyder på, at den europæiske del af Google skal splittes fra resten af Google, hvilket vil være en vidtrækkende opfordring til Google, og en betydelig trussel mod Googles forretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Google har ikke villet kommentere på Reuters-artiklen.

Parlamentet har ikke autoritet til at bryde virksomheder op, men kan vedtage resolutioner, der opfordrer Google til at dele sig.

Google og Europaparlamentet har efterhånden en længere række af sager kørende mellem sig. Blandt andet modtager Google jævnligt kritik fra parlamentet for alting fra privatlivspolitiker til deres forhold til skatter. Ligeledes har de en EU-dom som siger, at de skal fjerne links, som de individer, det omhandler, finder anstødelige.

EU's nye konkurrencekommisær, Margrethe Vestager siger, at hun vil tage sig tid til at beslutte, hvad der skal være det næste trin, efter hendes forgænger havde droppet en foreslået forlig med virksomheden, som var ved at blive indgået på baggrund af en fire-årig undersøgelse.

Vestager fortæller, at hun vil tage et repræsentativt udsnit af synspunkterne fra de parter, der er involveret i sagen og kontrollere den seneste udvikling i industrien, for hun foretager sig noget.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
25. november 2014 kl. 11:10

Altså med bing finder man jo intet, og det samme gælder mange andre søgemaskiner, som ikke lige bruger google. Jeg mangler klart et godt alternativt. Jeg bruger DuckDuckGo når jeg skal finde ting der er censureret på google, men den bruger jo også bl.a. Bing, så det kan være svært at sortere i det man finder.

2
24. november 2014 kl. 13:13

Det er da så absurd som noget kan blive. Skulle det blive bedre af at EU har kontrol over dataerne ? NEJ, helt sikkert NEJ og atter NEJ. Det er jo bare de desperate venstre orienterede i EU der ville have kontrol over vores data uden om USA. Personlig vil jeg langt hellere overvåges af Google og NSA, end af venstreorinterede EU galninge, der bare anklager USA i forsøget på at indføre en eller form for 'stasi' lignende hær. Lad dog hellere USA tage det hele !

Desuden, så burde der være fri konkurrence.

3
24. november 2014 kl. 13:22

Sarkasme on/off ?

5
25. november 2014 kl. 12:07

@Bent Jensen: Hvis det du skrev er et spørgsmål til mig, så er det svært at svare på da sarkasme er et vidt begreb som både kan forstås som at indeholde eller ikke at indeholde ironi. Jeg kan dog sige at jeg faktisk mener det jeg siger. Dog er det med at jeg skrev at "Lad dog hellere USA tage det hele !" for simpelt formuleret, da jeg mest forestiller mig en win-win situation ved at indgå i et helt tæt samarbejde med USA. Uden USA så ville hele verdenen jo bare blive overtaget af onde regimer og terrorister, så hurra for USA. Personlig tror jeg ikke at USA overordnet set har en ond 'sjæl' og vil os noget ondt, men det er der mange andre der vil ! Jeg siger heller ikke helt ukritisk at alt bare er godt, og som frie mennesker er det vores pligt et være vågne, kritiske og på vagt (og det er der også kamp med internt i USA).

1
24. november 2014 kl. 12:29

Var det ikke bedre i lå kræfterne i at rette op på egne fejl først, eller gå efter de, der misbruger deres monopol.. Hvis i stækker Google så er arvtageren jo blot Bing med akkurat de samme problemer, hvad vil i opnå?