Europa-Parlamentet nedstemmer kontroversielt copyright-direktiv

Illustration: mixmagic / BigStock
Den omstridte artikel 13 er faldet.

EU-Parlamentet har netop nedstemt det kontroversielle copyright-direktiv, artikel 13, med stemmerne 278 for og 318 i mod. Det skriver Computerworld.

627 parlamentarikere deltog i afstemningen, der fandt sted klokken 12 i dag.

Ifølge artikel 13 skulle tjenester, som lagrer og giver adgang til store mængder data, tage foranstaltninger for at forhindre, at ophavsretsbeskyttet materiale, så som billeder, musik, programkode eller video produceret af andre end uploaderen, bliver tilgængeligt på deres platforme.

Læs også: Protest mod ny europæisk ophavsretslov: kan lukke ned for internetplatforme

Direktiv-forslaget har mødt voldsom kritik fra en lang række virksomheder og organisationer, som har udtalt at den vil gøre memes – billeder delt på internettet med formulariske jokes – ulovlige, skade EU-virksomheders konkurrencedygtighed og begrænse ytringsfriheden på internettet.

På den anden side står rettighedshavere og deres interesseorganisationer, som mener, at reformen løser et centralt problem, som er opstået med internettet: Store virksomheder som YouTube og Facebook tjener tykt på at levere indhold fra musikere og andre rettighedshavere, men betaler kun en lille del af kagen til dem, som producerer indholdet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
Tom Paamand

Parliament’s plenary voted by 318 votes to 278, with 31 abstentions to reject the negotiating mandate, proposed by the Legal Affairs Committee on 20 June. As a result, Parliament’s position will now be up for debate, amendment, and a vote during the next plenary session, in September.
http://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20180628IPR06809/parlia...

Marek Poulsen

Nej, Europa-Parlamentet har ikke nedstemt Europa-Kommissionens udkast til et copyright-direktiv. For det er slet ikke dét, de har stemt om!

Parlamentet har stemt om, hvorvidt der kunne indledes forhandlinger med Rådet på baggrund af ændringsforslagene fra Parlamentets Retsudvalg. Et flertal af MEP'erne stemte nej til dette forhandlingsmandat, og derfor skal Retsudvalgets ændringsforslag til plenardebat i september.

Ditlev Petersen

Jeg er lidt spændt på, hvordan afstemningen, der altså ikke var en nedstemning (Mickey Mouse?) vil blive udlagt. Siden det nu var "net kommunister" og "konspirationsteoretikere" (med sølvpapirshat og jødekomplot - det var der faktisk en, der skrev), der har vildført parlamentet.

Jeg sendte i øvrigt et papirsbrev til Jens Rohde, og jeg er ikke blevet sat fast endnu. Det var åbenbart ikke hacking.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder