Europa Kommissionen vil øge brugen af open source

I en ny ti-punktsstrategi offentliggør Europa Kommissionen, at den ønsker at fremme brugen af open source-teknologi, der fremover skal bruges ‘så vidt det er muligt’, når Kommissionen skal have nye interne systemer.

Europa Kommissionens nye it-strategi skal hvile på brugen af open source-teknologi, når det er muligt. Det oplyser kommissionen i en pressemeddelelse.

Afvejningen af valget mellem open source og proprietær software skal fremover tage højde for et systems totale omkostninger, inklusive omkostninger for ejerskab og afviklingsomkostninger ved et givent it-system.

»I forbindelse med alle fremtidige it-udviklingsprojekter, skal Kommissionen fremme brugen af produkter, der understøtter anerkendt, veldokumenteret og fortrinsvis åbne tekniske specifikationer, der frit kan adopteres, implementeres og udvides,« lyder et af punkterne i Kommissionens nye ti-punktsstrategi.

Udmeldingen kommer fra Europa Kommissionens interne it-myndighed DIGIT, og vil betyde, at der fremover vil være et øget engagement fra officielt europæisk hold i open source-fællesskaberne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Michael Weber

"The Commission's strategy for the internal use of Open Source Software was first adopted in 2000, and has since been updated three times. The use of open source software at the Commission increases and is extended to new areas with every new version." Kilde: http://ec.europa.eu/dgs/informatics/oss_tech/index_en.htm

Måske det ville være relevant med en lille artikel, der viser hvordan det så er gået indtil nu?

  • 2
  • 0
#6 Esben Skov Pedersen

Det er vildt gode nyheder. Det er almindeligt kendt at store vandfalds projekter er svære at forudsige. Derfor er en forudsætning for en alternativ udviklingsmodel hvor man ikke binder sig til en enkelt leverandør at de kan dele koden og man kan lave udbud på enkelte hjørner af et stort system.

Det gør det også muligt at dele udvikling og drift op i to forskellige udbud. for slet ikke at snakke om genbrug af kode Hvor vi kan få en mere effektiv brug af alle eu borgers penge. Prøv fx at overveje hvor mange intranet løsninger til børnehaver der er udviklet i hele eu. Hvis koden var tilgængelig behøvede alle landene ikke udvikle hver deres middelmådige løsning men i stedet bruge pengene på at udvikle èn eller to virkelig lækre løsninger.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere